[B4 ABT 90KM] instalacja przestała działać.. czuć gaz
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Pewnie nastąpiło jakieś zwarcie, coś się zmostkowało w przełączniku i zaczyna podawać gaz już po włączeniu zapłonu (a nie gdy silnik się "kręci").
Syczenie po włączeniu zapłonu, ciężki odpalanie i zapach gazu jest tego skutkiem.
Jak chcesz jeździć na benzynie wyjmij bezpiecznik przełącznika LPG albo odłącz plus po stacyjce niego (najprawdopodobniej podłączony do zacisku 15 cewki).
Syczenie po włączeniu zapłonu, ciężki odpalanie i zapach gazu jest tego skutkiem.
Jak chcesz jeździć na benzynie wyjmij bezpiecznik przełącznika LPG albo odłącz plus po stacyjce niego (najprawdopodobniej podłączony do zacisku 15 cewki).
-
- Forum Audi 80
bardzo możliwe co mówisz bo takie odpalanie przypomina mi jak kiedyś zdarzyło mi się go odpalać od razu z gazu. Teraz wykaże się swoim brakiem wiedzy.. możesz mi powiedzieć gdzie ten bezpiecznik się znajduje? masz może foto to już wogóle?
A i mam dodatkowe pytanie.. na moim zdjęciu słabo to widać z prawej strony tak w dole taka zielona płytka, karta jakaś podłączona z diodami. Co to wogóle jest?
A i mam dodatkowe pytanie.. na moim zdjęciu słabo to widać z prawej strony tak w dole taka zielona płytka, karta jakaś podłączona z diodami. Co to wogóle jest?
-
- Forum Audi 80
To zależy od fantazji osoby zakładającej gaz. Szukaj przy akumulatorze lub cewce zapłonowej lub w okolicach serwa, powinien być na wiązce przewodów lpg.sebastian91 pisze:Teraz wykaże się swoim brakiem wiedzy.. możesz mi powiedzieć gdzie ten bezpiecznik się znajduje?
Teraz się przyjrzałem, to może być twój komputer od gazu który pewnie wyleciał z obudowy i dynda się przy półosi. Poszukaj gdzieś powinna być uczepione skrzynka w której siedział.sebastian91 pisze:A i mam dodatkowe pytanie.. na moim zdjęciu słabo to widać z prawej strony tak w dole taka zielona płytka, karta jakaś podłączona z diodami. Co to wogóle jest?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80