ziemor pisze:Przecież można zrobić sobie szablon i jest spoko
Jestem na nie SMS'om
Tu popieram 100%.
ziemor pisze:Przeczytałem wszystko i nie bardzo wiem w czym problem
Ktoś kto poświęca czas pracując przy tym forum musi jakiś grosz zarobić - wiem ile energii kosztuje praca przy kompie
Już pisałem ale się powtórzę.
Nie mam nic przeciwko temu żeby finansować (stałe opłaty klub).
Rozumiem wszystko. To czy Andrzej ma coś z tego czy nie to już nie moja sprawa i w to nie wnikam.
Ale jeżeli mamy finansować utrzymanie sera niech i tak będzie ale czy nie można zrobić tego w ten sposób że koszty utrzymania serwera miesięcznie wynosić będą np 250zł (czy ile to tam wychodzi miesięcznie), pieniążki od ludzi idą tylko i wyłącznie na ten cel.
Jeżeli mamy stałą opłatę np 4-5zł/mc od każdego to na pewno uzbiera się więcej.
Nadwyżka przechodzi do następnego miesiąca itd. W pewnym momencie utworzy się pewnien kapitał klubowy za który można kupić "od ręki" jakieś gadżety. Na nie dawać jakiś narzut (nie wiem np z 5zł) który powiększy nasz "kapitał" itp
Chciałbym aby te pieniążki klubowiczy A80 nie były mieszane w jednym garnku z wpłatami od A6, A8 i Avensis i fajnie by było jakby był cały czas wgląd (np w tymi miesiącu uzbieraliśmy np 350zł a potrzeba np 300 więc widzimy że jesteśmy 50zł do przodu. I odwrotnie. Uzbierało się np 250zł czyli brakuje 50zł to robimy akcję że brakuje, i trzeba dopłacać itp).
Wszystkie wpływy z reklam, komercyjnych wątków, maili (np kiedyś coś z perfumami było) itp to jest jakby dodatkowy zysk co miesiąc z którym Andrzej zrobi co będzie chciał.
Unikamy wtedy wszelkich spekulacji że wpłacamy kasę celem wsparcia i opłącenia serwera, kupujemy gadżety z narzutem 10zł w ilości np 100szt i w tym samym miesiącu ktoś nam wypisuje że nie ma kasy na koncie (bo dokładnie taka sytuacja miała miejsce od razu po kalendarzach).
Od początku widzimy kto ile wpłacił, kto nie wpłacił (jakaś blokada konta czy coś), ile brakuje, ile mamy "kapitału" itp.
Tylko wg mnie nie powinno to być w jednym kotle z innymi forami (jak się domyślam wspólny serwer tylko każde z for ma dodatkową opłatę za domenę).
Bo tak Andrzej wspomniał tamte fora (poza A6) są dużo mniejsze domyślam się że A6 i A80 utrzymują pozostałe (Avensis, Q7, A8).
Nie wiem co wy uważacie na takie rozwiązanie.