[B3] Najładniejszy montaż świateł do jazdy dziennej (LED)
- MalyGlodek
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
napisze kolego tak...
skusilem sie jak glupek na zarowki LED do halogenow do mojej B4 i bardzo tego kroku zaluje.
Strata kasy i tylko sie na... mozna jak to wogole ku...... f... swieci !!!
Zainwestowalem w xenon do halogenow i jestem zadowolony
EDIT:
Kolego rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale hamuj się trochę.
skusilem sie jak glupek na zarowki LED do halogenow do mojej B4 i bardzo tego kroku zaluje.
Strata kasy i tylko sie na... mozna jak to wogole ku...... f... swieci !!!
Zainwestowalem w xenon do halogenow i jestem zadowolony
EDIT:
Kolego rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale hamuj się trochę.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2011, 14:00 przez mellow_pak, łącznie zmieniany 1 raz.
witam podepne się do tematu .
skusiłem się na wymianę tynych żarówek dwuwłóknowych na żarówki diodowe 18LED dwuwłóknowe. Problem polega na tym że po naciśnieciu na hamulec świecą też przednie postojówki. Przy zwykłych żarówkach jest ok. z przodu też sa led postojowe białe. Jakies pomysły czy poprostu wrzucić zwykłe żarówki. pozdro
skusiłem się na wymianę tynych żarówek dwuwłóknowych na żarówki diodowe 18LED dwuwłóknowe. Problem polega na tym że po naciśnieciu na hamulec świecą też przednie postojówki. Przy zwykłych żarówkach jest ok. z przodu też sa led postojowe białe. Jakies pomysły czy poprostu wrzucić zwykłe żarówki. pozdro
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
No to jest typowe przebicie do masy postojówek <ok> . CO prawda jest to znikome napięcie, ale wystarczające do świecenia diodowych postojówek z przodu. Ja żeby nie robić wiochy jak jechałem gdzieś polną drogą to włączałem pozycyjne, żeby nie migało w czasie jazdy z lekkim przyhamowywaniem 8-) . Jednak teraz dojrzałem do tego, że z przodu nie warto kombinować i lepiej mieć normalne żarówki <ok> . Efekt taki, że nic nie miga w przodzie. Tył zostawiłem cały na LED`ach .
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
A tego to już nie wiem :mrgreen: . Kiedy u mnie tak migało, to rozważałem wlutowanie rezystorów w obwód przednich postojówek . Jednak po pewnym czasie znudziła mi się ta błękitna tandeta. Kupiłem standardowe żarówki Tungsram i jest ok. Co najwyżej może pokuszę się kiedyś o montaż świateł dziennych takich jak w Toyocie Yaris :mrgreen: .piter1985 pisze:A po drugie jeżeli jest przebicie to czemu jak z tyłu założe zwykłe żarówki dwuwłóknowe to jest ok?
PHILIPS LED DAYLIGHT
dzisiejszy montaż nie jest o idealnie ale efekt jest spoko niema teraz warunków co lakierowania i nawet wklejania siatki. a to wlanie na lato planuje polakierować zderzak wymienić listwę pod reflektorami wstawić siatkę w zderzak ładnie to zabudować a światełka w tym miejscu są idealnie dopasowane do norm nie wystają wiec zimę przetrwają. pozdrawiam i zachęcam do tego efekt jest świetny.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Piszę tu bo nie chcę zakładać nowego tematu.
Dodam że przejrzałem kilka tematów ale nie znalazłem odp.
Mam pytanie odnośnie podłączenia świateł dziennych a mianowicie czy po włączeniu tych świateł powinny także świecić światła z tyłu czy nie koniecznie :?:
Zauważyłem że ludzie mają podłączone rożnie w większości tylne światła nie świecą a jak powinno być.
Dodam że przejrzałem kilka tematów ale nie znalazłem odp.
Mam pytanie odnośnie podłączenia świateł dziennych a mianowicie czy po włączeniu tych świateł powinny także świecić światła z tyłu czy nie koniecznie :?:
Zauważyłem że ludzie mają podłączone rożnie w większości tylne światła nie świecą a jak powinno być.
Kolego tylne światłą nie są wymagane by świeciły ja mam podpięte tak ze tylko sam przód świeci po przekręceniu zapłonu i jest <ok>
[ Dodano: 2013-01-07, 16:28 ]
W przypadku włączenia świateł mijania światła dzienne mają zostać samoczynnie wyłączone. Dodatkowo, w samochodach rejestrowanych po raz pierwszy po 31 grudnia 2009 roku, światła pozycyjne tylne, światła obrysowe przednie, boczne i tylne oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej nie mogą włączać się razem ze światłami dziennymi. W pojazdach rejestrowanych do 31 grudnia 2009 roku dopuszcza się zainstalowanie świateł do jazdy dziennej w taki sposób, że włącza się również oświetlenie pozycyjne oraz tablicy rejestracyjnej.
[ Dodano: 2013-01-07, 16:28 ]
W przypadku włączenia świateł mijania światła dzienne mają zostać samoczynnie wyłączone. Dodatkowo, w samochodach rejestrowanych po raz pierwszy po 31 grudnia 2009 roku, światła pozycyjne tylne, światła obrysowe przednie, boczne i tylne oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej nie mogą włączać się razem ze światłami dziennymi. W pojazdach rejestrowanych do 31 grudnia 2009 roku dopuszcza się zainstalowanie świateł do jazdy dziennej w taki sposób, że włącza się również oświetlenie pozycyjne oraz tablicy rejestracyjnej.
-
- Audi 80 Klub
Dokladnie tak jak koledzy pisze ma sie swiecic tylko przod. <ok> Ja u siebie wyciolem kawalek kratki i ledy wpasowane sa w dziureczke ale do kratki nie sa zamocowane tak ze kratke moge zdjac a ledy zostaja bo sa zamocowane na stelarzu do zderzaka. A tu fotka nizej
Ostatnio zmieniony 07 sty 2013, 17:56 przez koziolmc60, łącznie zmieniany 4 razy.