[B3 JN 1.8+LPG] Nie chodzi na benzynie.
-
- Forum Audi 80
[B3 JN 1.8+LPG] Nie chodzi na benzynie.
Witam, mam problem z moim audikiem. Samochód nie chodzi na benzynie na gazie chodzi ok ale na benzynie nie trzyma obrotu biegu jałowego. Działo się tak, na benzynie nie mogłem odpalić go kręcił i kręcił i nic jakby nie dostawał odpowiedniej dawki paliwa. Na gazie odpala od kopa. W pewien dzień wyczyściłem dolot powietrza, tą blaszke wyprostowałem bo była strasznie wygięta w dolocie powietrza i samochód zaczął odpalać na benzynie. Wymieniłem kable WN, kopułke ustawiłem zapłon, sprawdziłem rozrząd i dalej nie chodzi ale powtórze, że zaczął odpalać na benzynie. Sprawdziłem wcześniej pompe filtr paliwa wszystko wyglądało ok. Byłem u jednego mechanika to zaczął mi gadać, że silniczek krokowy do wymiany a ja zadaje sobie pytanie czy u mnie takowy istnieje więc odszedłem zdala od niego. Wybrałem sie do gazownika niby najlepszego u mnie to jak usłyszał B3 JN 1.8 powiedział, że on sie za to nie zabierze bo boi się tych silników, więc proszę was o pomoc. Jeśli chodzi o książki SAM NAPRAWIAM itp. od audi to mam ale nic z nich nie moge ogarnąć. Więc prośba o pomoc.
Tu jest problem-samo wyprostowanie może nic nie dać--a to dlatego że delikatne odkształcenie zmienia podawanie dawki paliwa do powietrza.Także blaszkę znaleźć nową i ustawić dawkę paliwa.matrixsio89 pisze:tą blaszke wyprostowałem bo była strasznie wygięta
O regulacji przepływomierza znajdziesz na forum-było sporo tematów.
-
- Forum Audi 80