[NG] świeci sie kontrolka abs i nie działa
Witam, oczywiście sprawdziłem najpierw vagiem u siebie i był tylko ogólnikowy błąd czujnika ABS przy którymś kole, więc musiałem sprawdzić wszystkie po koleji, ogólnie nie było żadnych problemów z wyciągnięciem, oczywiście najpierw spryskałem wszystko WD-40 przed wyciągnięciem i delikatnie je wyciągałem, a napisałem żeby ich do końca nie wciskać dlatego że jeden w tylnym kole miałem ładnie zryty a to za pewne dlatego że był wciśńcięty do końca do oporu, nie znam odległości jak powinna być, po prostu zrobiłem to w ten sposób że wcinąłem je do oporu i lekko cofnąłem, po zatym nie uwierzył byś jak one były zasyfione, nie dziw że nie odbierały sygnału. Robiłem to 1,5roku temu i do tej pory żadnych problemów z ABSem Pozdro
świeci się kontrolaka abs
u mnie mryga (!) i piszczy 3 razy świeci abs. ABS działa bez zarzutu, co to może być?
jedno z drugim nie ma nic wspólnego Nie działające zliczanie przebiegu to najprawdopodobniej uszkodzona zębatka albo zimne luty w liczniku. Co do kontrollki abs to chyba wina leży w czujniku, ale pewności nie mam.kefasnzxt pisze:w trakcie jazdy zapala się abs a ponadto nie działa licznik kilometrów czy to może być przyczyną że nie działa abs ?
kontrolka abs
w automacie przy odpalaniu przy wciśniętym pedale hamulca powinno być lekkie puknięcie pompy w ten ze pedał jeżeli tego nie ma kontrolka na bank się zapali sprawdzony system. na bank pompa abs podaje słabe ciśnienie wstępne po odpaleniu silnika lub należy wypiąć główną wiązkę z pompy przeczyścić i powinno być po sprawie. aud <piwo> i a8