Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ADA] problem z pompą ABS

ODPOWIEDZ
kondzio1979
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 ADA] problem z pompą ABS

Post autor: kondzio1979 » 24 lip 2011, 14:53

Witam,używałem opcji szukaj ale nie znalazłem rozwinięcia takiego tematu więc rozpoczynam nowy temat,mam problem z pompą ABS w moim aucie,mianowicie problem polega na tym że pompa ABS nie podaje płynu hamulcowego na zacisk tylnego lewego koła,przy wciśniętym pedale hamulca,po odkręceniu przewodu hamulcowego przy pompie ABS,podającego płyn hamulcowy do zacisku tylnego lewego koła,płyn w ogóle nie wypływa z króćca pompy,a pedał hamulca jest twardy tak jakby nic nie było odkręcone,natomiast jak odkręcałem od pompy ABS przewody hamulcowe podające płyn do pozostałych zacisków to płyn wypływał a pedał hamulca robił się miękki i szedł w podłogę,w czym może tkwić problem,jest to pompa ABS o symbolu 4A0 614 111A,czy da się taką pompę naprawić,jeśli tak to czy jest to opłacalna naprawa,czy może taką pompę trzeba po prostu wymienić,wiem tylko tyle że nowy oryginał jest bardzo drogi,około 5000 zl :roll: w ASO,gdzieś w jakimś sklepie na necie kosztowała 4370 zl,na szrotach chodzi po 100 zl,proszę o pomoc i z góry dziękuję i pozdrawiam

konradnutlok
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: konradnutlok » 26 lip 2011, 10:02

Da sie samemu naprawic miałem taki sam problem tylko ze z prawym tyłem ja sie przygotowalem juz na wymiane pompy ABS ale stwierdziłem co mi tam i tak na szrot to sprobuje sam cos zrobic. To tak wykrec pompe z auta patrzac od gory na nia masz 6 srob odkrec je zdejmij lekko dekiel i uwazaj zeby nie popsuc uszczelek w deklu zostana ci 4 takie jakby cylinderki do kazdego ida 2 kable , to to sa elektrozawory u ciebie lewy tyl nie dziala to z tego co pamietam jest to przedni lewy patrzac w kierunku jazdy ale na wszelki wypadek sprawdz wszystkie tzn. ze wszystkich elektrozaworow wychodza kable i sa lutowane przy przekaznikach bierzesz aku albo cos co daje 12V i tam gdzie sa przylutowane czarne kable to jest - a zielone i jakes tam jeszcze nie pamietam jakie to + do kazdego z nich i jak podlaczysz je to maja tak pykac sprawdz wszystkie . ten co nie pyka to wlasnie blokuje ci plyn. Ja zdjalem te cienka blaszke z niego i go rozebralem udezylem go pare razy kluczem <ok>
(tyklo nie pomyl sie i nie lej po uzwojeniu) potem zlozylem spowrotem i tak pare razy podlaczalem prad i zaczal dzialac <ok> :mrgreen: po prostu byl zastany :roll: potem wszystko umylem przedmuchalem zlozrzylem i pozostalo odpowietrzyc uklad. a a w deklu elektrozawor siedzi na uszczelce to delikatnie go reka zdejmiedz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl