Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[C4] Maglownica-problem

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hexman
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

[C4] Maglownica-problem

Post autor: hexman » 25 lip 2011, 16:35

Witam!

Mam mały problem, ponieważ od jakiegoś czasu cieknie mi przekładnia kierownicza (symbol części: 4A1 422 065), ale jakiś miesiąc temu stało się to bardzo uciążliwe, bo w ciągu tygodnia muszę dolewać ok 1litr oleju.

Moje pytanie jest następujące: czy warto wydawać 1250zł na nową + oddanie starej i jeżeli będzie nadawać się do regeneracji to odzyskam jeszcze z tej ceny 450zł (w najlepszym przypadku 800zł), czy liczyć na loterię i kupić za jakieś 300-400zł z allegro?

Na pewno jakbym kupował z allegro to musiałbym dostać gwarancję zwrotu pieniędzy w przypadku jakby ciekła.

Może macie jakieś sugestie lub propozycje co można z tym fantem można zrobić?

Awatar użytkownika
michael80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michael80b3 » 25 lip 2011, 17:11

Szukaj na złomie albo jak masz jakiegoś znajomego mechanika to niech Ci używkę załatwi, na allegro nie kupuj bo jaką tam będziesz miał gwarancję ? Wielu ludzi żali się że kupiło coś uszkodzonego na allegro a sprzedawca potem nie odbiera telefonu, na szrotach jest na tyle 100'tek że na pewno coś znajdziesz.

Awatar użytkownika
axell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: axell » 25 lip 2011, 18:01

Tak się zastanawiam skąd Ty takie ceny żeś powyciągał.
Kiedyś regenerowałem magiel w 406 i całość mnie wyszła jakieś niecałe 500 ziko :->
Może spróbuj się popytać za ile Twoją zregenerują, bo na szrocie też można trupa trafić.

koziolmc60
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: koziolmc60 » 25 lip 2011, 18:08

Witam. Wlasnie mialem ten temat poruszyc bo tez mi cieknie strasznie magiel. I dokladnie mialem to samo napisac czy jest sens kupowac z allegro albo ze szrotu?? Fakt ze taniej sie kupi ale jak kupie taka sama jak mam ze bedzie mi ciekla to lipa. Ja sie dowiadywalem w lodzi gosciu regeneruje maglownice i mi powiedzial ze za sama regeneracje bierze 450zl a jak sie z nim umowie i pojade autem to mi to w jeden dzien zrobi tak ze rano jade popoludniu wracam juz ze zregenerowana maglownica i zalozona. Za wymontowanie i zamontowanie maglownicy dolicza se 300zl. Czyli razem 750zl i w jeden dzien temat zalatwiony. Troche szkoda kasy ale chyba to bedzie bardziej pewne niz kupowac w ciemno ze szrotu albo z allegro.

PS. W sklepie mi powiedzial za zregenerowana maglownice 1100zl !!

Awatar użytkownika
axell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: axell » 25 lip 2011, 18:11

koziolmc60 pisze:chyba to bedzie bardziej pewne niz kupowac w ciemno ze szrotu albo z allegro.
Nie chyba ale na pewno <ok>
Jednak trochę dużo za wymontowanie sobie liczy :roll:

koziolmc60
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: koziolmc60 » 25 lip 2011, 18:22

No duzo ale co zrobic. Kuzyn mechanik mowi ze okolo 250 zl bym musial mu dac za wyjecie i wlozenie magla ale doliczajac koszta dojazdu 2 razy do lodzi to mnie jeszcze drozej bedzie kosztowalo. Jak sie zawozi mu sama maglownice to trzeba czekac pare dni a jak on robi wszystko to robi to w jeden dzien i kasuje 750zl

Awatar użytkownika
Gocek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gocek » 25 lip 2011, 18:30

Jakieś 3 miesiące temu www.maglownica.com poprzez allegro (użytkownik AutoSTEERING) miał wyprzedaż używanych przekładni. Ja za maglownice do 1.9TDI zapłaciłem łącznie 150zł (przekładnia 99zł + wysyłka 30 + gumowa osłona nówka 20), 2 czy 3 tygodnie gwarancji, w razie jakby była niesprawna, a wcześniej sprawdzana była pod kątem szczelności. Osobiście jestem bardzo zadowolony - przekładania w 100% sprawna.

Awatar użytkownika
hexman
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: hexman » 25 lip 2011, 21:51

Gocek, dzięki wielkie za namiar!

Dzwoniłem do tego gościa, ale jutro jeszcze raz zadzwonię i dowiem się dokładnie co i jak. Ale jeżeli okaże się, że warunki będą dość zadowalające to jestem zdecydowany dać kilka stówek więcej i mieć pewność, oraz przekulać się kilkaset kilometrów do poważnego zakładu.

Regeneracja maglownicy to ok 550zł + 122zł wyciągnięcie i włożenie. Klientów z Polski obsługują tego samego dnia w którym się zadzwoni i umówi. Czyli w praktyce wygląda to tak, że jestem tylko jeden dzień uziemiony i mam spokój z głowy.

Ale najważniejsze jest to, że dają gwarancję na 12, lub 24 miesiące; na miejscu wykonują też testy szczelności. Także zakład wydaje się jak najbardziej profesjonalny.
Jeżeli zdecyduję się na ten zakład i będę już po transakcji napiszę jak efekty i wykonanie pracy.

PS. cena za wyciągnięcie i włożenie przekładni jest śmiesznie niska, także nie ma się co zastanawiać.

belcho99
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: belcho99 » 05 sie 2011, 21:32

Na dokładkę do tematu powiem że maglownica która leży na szrocie przez x czasu i czeka na nowego właściciela zazwyczaj po zamontowaniu i załapaniu ciśnienia zaczyna lać. Wiem z własnego doświadczenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl