[B4,1Z] Wymiana osłony przegubu zewnętrznego
-
- Forum Audi 80
ja dzisiaj wymieniłem,(osłona 20 zł hart) tak jak w opisie bez wybijania sworznia wahacza.ja miałem śrubę na imbus 14, żeby ja odkręcić musiałem ściągnąć kolo najpierw. zbyt krotki klucz miałem. po odkręceniu kola klucz pasował dobrze, ale nie szlo odkręcić bo ślizgało się na czymś.dopiero jak brat nacisnął na hamulec to odkręciłem ( wkręciłem jedna szpilkę od kola). mam pytanie , czy to normalne ze się ślizgało?
pozdro
pozdro
A ja dziś dałem popis... poskładałem oba przeguby do kupy ( wymieniałem pękniete osłony), sprzątam staff a tu sobie w kubeczku z benzyną w której myłem przeguby leży jedna kulka z przegubu... :evil: Jutro czeka mnie rozbiórka na nowo. Najgorsze jest to że nie jestem pewny z którego przegubu ta kulka została. Poza tym po wymianie gum coś mi szumi w którymś kole...
-
- Forum Audi 80
Mnie tez czeka pewnie wymiana calego przegubu bo cos mi strzela przy ruszaniu na max skrecie kół. A z pół roku temu mechanik wymienil mi gumową osłone bo byla popekana. Pytanie tylko jak sie upewnić ze to wlasnie przegub padniety i ten a nie drugi?
Mam jeszcze jedno pytanko. Czy jak przegub jest padniety to czy jest mozliwosc ze po bardziej dynamicznej jezdzie (czeste hamowanie i duzo zakretów) bedzie w srodku w aucie czuc jakby sie cos przypaliło?
Mam jeszcze jedno pytanko. Czy jak przegub jest padniety to czy jest mozliwosc ze po bardziej dynamicznej jezdzie (czeste hamowanie i duzo zakretów) bedzie w srodku w aucie czuc jakby sie cos przypaliło?
jeżeli czujesz smród w kabinie to na pewno od palącego się sprzęgła albo rozgrzanych klocków a nie od przegubów....który przegub to też łatwo sprawdzić...odkręcasz szybę.. skręcasz w lewo na maksa i jedziesz jak słychać z twojej strony to lewy potem skręcasz w prawo na maksa i to samo...to wyraźnie słychać