Witam mam problem z przednimi hamulcami. Otóż problem polega na tym ze po dłuższej jeździe hamulce zaczynają piszczeć, po powrocie do garażu koła [felga (ori z forda sierry)] jest tak gorąca że aż można się poparzyć. Wyczyszczenie tłoczków nie pomaga. W książce jest napisane że za ten manewr odpowiada otwór kompensacyjny w pompie hamulcowej. Powstaje pytanie gdzie do diaska jest ten otwór dokładnie, czy może ktoś dać schemat , fotkę albo coś co mi pomoże
Szczenki hamulcowe Girling
[B3 JN 89r]gotujące się hamulce
Zaciski masz zapieczone, albo tarcze przegrzane. Tacie mojemu grzeją sie hamulce po jednym hamowaniu ze 100, bo tarcze złom. Wymień zaciski, albo zregeneruj. no i tarcze i powinno być lepiej. A jak nie to zmień odrazu zaciski na tarcze wentylowane i będzie o wiele lepsze hamowanie.
Ja wcześniej też czyściłem tłoczki, smarowałem specjalnym smarem, papier 800, 1500, nic nie dawało, aż wymieniłem zaciski i spokój, kupiłem ze złomu po 40 zł i jest super
Ja wcześniej też czyściłem tłoczki, smarowałem specjalnym smarem, papier 800, 1500, nic nie dawało, aż wymieniłem zaciski i spokój, kupiłem ze złomu po 40 zł i jest super
- mechatomek
- Forum Audi 80