Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 + lpg ABK] Nie przerzuca na gaz

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
abiesogrod

[B4 2.0 + lpg ABK] Nie przerzuca na gaz

Post autor: abiesogrod » 26 lip 2011, 21:28

witam,

mam problem z przerzuceniem na gaZ ( DRUGA GENERACJA - LOVATO ) jak ustawię na przełączniku aby odpalał na samej benzynie to jest okey ( kontrolka czerwona ), natomiast jak przerzuce sterownik na pozycję druga aby odpalil na benzynie i po zwiększeniu obrotów przerzucił na gaz to nie odpała w ogóle na benzynie ;/ nie wiem co jest, autko kupiłem w takim stanie, więc zbytni nie znam auta, w przełączniku tylko widziałem ucięty żółty kabelek.

zbychu

Post autor: zbychu » 26 lip 2011, 21:59

A były właściciel nic nie mówił na temat instalacji, czy w ogóle jest sprawna i można na niej jeździć :?: Może wymaga większego remontu :idea:

abiesogrod

Post autor: abiesogrod » 26 lip 2011, 22:05

nic a nic, bo to autko od znajomego, który sam je kupił na 800 zł i nawet nic nie sprawdzał;) także poszukiwania sammeu trzeba robić ;/

zbychu

Post autor: zbychu » 26 lip 2011, 22:14

Także nie wiadomo co ktoś tam mógł po rozłączać. Lepiej podjedź gdzieś co robią instalację gazową, niech popatrzą. A ile lat ma ta instalacja :?: Może potrzebny jest kapitalny remont i ktoś ją odłączył tym bardziej jak myślał o sprzedaży :idea:

abiesogrod

Post autor: abiesogrod » 27 lip 2011, 21:59

już wszystko okey, sterownik przełączania był rozregulowany odpalanie było na gazie, a gaz nie chodził bo elektrozawór był do wymiany, także wszystko udało się doprowadzić do porzadku, gazownik posprawdzał to i owo i jest okey.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl