Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI 1Z] po zmianie liczników pali bezpiecznik

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grU
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 TDI 1Z] po zmianie liczników pali bezpiecznik

Post autor: grU » 28 lip 2011, 11:45

Witam, mam taki otóż problem :
kupiłem nowy licznik wraz z obrotomierzem, ponieważ wcześniej miałem big bena i wszystko było super, założyłem na miejscu gdzie kupiłem, przejechałem 150 km i poszedłem spać. Rano wstałem, odpalam samochód, a tam nie działa obrotomierz/prędkościomierz i większość kontrolek oprócz CHECK'u (podświetlenie zegarów działa). Wymieniłem bezpiecznik 15, wszystko cacy, lecz po zgaszeniu i odpaleniu znowu to samo, znowu go spaliło.

I tutaj nachodzi moje pytanie :
co zrobić, żeby tego bezpiecznika nie paliło? wstawić mocniejszy? czy seryjnie po prostu to auto nie jest przygotowane, żeby miało obrotomierz?
coś z wiązką?
dodam, że po przekręceniu stacyjki na zapłon, obrotomierz lekko podskakuje, nie wiem jak to jest w benzynach czy innych zetorkach, ale mnie to trochę zdziwiło.

dzięki za pomoc z góry
pozdrawiam
Karol

//Poprawiłem temat, sam tag to za mało.

edit:
poszperałem trochę w internecie a potem zszedłem do garażu i okazało się, że ten bezpiecznik jest odpowiedzialny, też za tylną klapę , a dokładniej podświetlenie tablicy rejestracyjnej oraz światła cofania, podnośnik przełamał wiązkę i było tam spięcie, czyli jakby ktoś miał podobny problem sprawdzćie wiązke w tylnej klapie. do zamknięcia
Ostatnio zmieniony 28 lip 2011, 11:53 przez grU, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl