Witam,
mam problem z automatem, podczas jazdy na D potrafi zgubić biegi, jakby rozłączało wszystko, trzeba zatrzymać się , pozmieniąc na R lub 1,2,3 potem na D i znów chodzi. Olej wymieniony w skrzyni, poziom dobry. Nie chodzi mi obrotomierz - nie wiem czy coś ma związek z tym, dodam że rozłącza albo przy wiekszym przyspieszaniu, bądź w ogole z pozycji P jak wrzucam na D to nie łaczy coś. nie wiem czy już skrzynia konczy żywot czy coś może z elektryką itp ? ma ktoś jakiś pomysł może na to ?
[B4 2.0 + lpg ABK] Problem ze srzynią automatyczną
- mechatomek
- Forum Audi 80
może bierze jakiś sygnał z obrotomierza i przez to gubi bieg? spróbuj naprawić obrotek. w golfie 2 miałem ze olej już był żadki i też mu sie mieszało po wymianie oleju wszystko wróciło do normy ale tam elektryki nie ma przy skrzyni automatycznej. a zaczęło ci się to dziać jak obrotek przestał działać czy wcześniej?
niedawno co kupiłem autko i ciężko mi powiedzieć, okey to zrobie jak mówisz postaram się z tym obrotomierzem dojść do ładu i dalej zobaczymy co i jak. olej wymieniałem, stary nie był zły - czerwień miał w sobie;) mam nadzieję, że skrzynka nie do wymiany;/
[ Dodano: 2011-07-28, 21:39 ]
witam
a teraz na skrzyni zamiast D jest bieg 3, a na 3 jest D ;/ masakra jakaś
[ Dodano: 2011-07-31, 20:14 ]
wita ponownie,
mam kolejny objaw, jak automat wrzuca dopiero na 4 bieg to zaczynają się cuda, zrzuca z 4 biegu na 3 i już 3 bieg zostaje na amen, trzeba zgasić auto lub przerzucić pare razy na 3 i D i jakoś potem idzie. i zawsze rozłącza z 4 biegu.
[ Dodano: 2011-07-28, 21:39 ]
witam
a teraz na skrzyni zamiast D jest bieg 3, a na 3 jest D ;/ masakra jakaś
[ Dodano: 2011-07-31, 20:14 ]
wita ponownie,
mam kolejny objaw, jak automat wrzuca dopiero na 4 bieg to zaczynają się cuda, zrzuca z 4 biegu na 3 i już 3 bieg zostaje na amen, trzeba zgasić auto lub przerzucić pare razy na 3 i D i jakoś potem idzie. i zawsze rozłącza z 4 biegu.
- mechatomek
- Forum Audi 80