Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ b3 3A ] lambda - pilne

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
amath
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ b3 3A ] lambda - pilne

Post autor: amath » 28 lip 2011, 17:08

dzisiaj zabrałem się za wymianę wydechu, w tym również pozbycie się katalizatora. wszystko poszło w miarę gładko. niestety sonda lambda się uparła i nie chce się ruszyć, chce ją odpiąć od silnika włożyć całość w imadło i musi się ruszyć :mrgreen: . i tu moje pytanie : w którym miejscu jest ona podłączona przy silniku, nie bardzo umiem znaleźć
a pilne bo jutro rano ma być spawacz i składać to do kupy :-P

Awatar użytkownika
marbaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marbaj » 28 lip 2011, 21:31

Witam. Sonda jest podpięta po prawej stronie silnika patrząc od przodu, tuż obok okienka do sprawdzania zapłonu. jedna kostka czarna z dwoma przewodami (kabelki białe grzałka) tuż obok pojedynczy czarny kabel (sygnałowy) u mnie kostka brązowa. Całość jest umieszczona na takim uchwycie z blaszki. Wiązka kabli idzie nad skrzynią biegów do sondy w katalizator. Opis dotyczy oryginalnej sądy BOSCH.

Edit.
Z tego co pamiętam to w uchwycie zostaje gniazdo a kostka po odpięci razem z kablem sygnałowym to komplet do sądy.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2011, 21:58 przez marbaj, łącznie zmieniany 1 raz.

amath
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: amath » 28 lip 2011, 21:37

oki. są takowe jak napisałeś. sygnałowa rozpina się elegancko i z tego uchwytu wychodzi. ta druga się rozepnie ale nie umiem jej wydostać z tej blaszki ( wydaje mi się że powinna się wysunąć ). nie chce na sile coby nie uszkodzić bo sonda jest oryginalna i dobra.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl