Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

(B4 tdi) miga kontrolka ladowania nie swieca gorne minicheck

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bob232
Forum Audi 80
Forum Audi 80

(B4 tdi) miga kontrolka ladowania nie swieca gorne minicheck

Post autor: bob232 » 28 lip 2011, 21:50

witam

Mam taki oto problem dokladnie od wczoraj podczas przekrecania zaplonu w aucie nie zapalaja sie gorne kontrolki w minichecku, zapala tylko dolna od oleju. Rowniez zaczyna migac kontrolka ladowania i miga tak caly czas podczas jazdy, ale ona miga tak lekko, zarzy sie. Co moze byc przyczyna, dokrecilem kable rozrusznika i zaizolowalem od alternatora (byly przetarte), wtmienilem licznik na inny i dalej jest to samo

Blakuś
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Blakuś » 28 lip 2011, 22:05

bob232 było tyle mówione o tym, o kontrolkach. Użyj szukajki. Jak ci miga kontrolka ładowania podczas jazdy to pewnie nie ładuje altek i do wymiany regulator napięcia w altku. Najpierw sprawdź jakie masz napięcie na włączonym silniku. Powinno być coś od 13.8 do 14.4V tak coś słyszałem od forumowiczów.

Awatar użytkownika
bob232
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bob232 » 28 lip 2011, 22:15

nie sprawdzalem ladowania ale wydaje mi sie ze jest ok, bo przejechalem ok 300 km i aku jak nowy na postoju gralo radio.A dzis jak dojechalem do pracy bylo ok wsztsko dzialalo jak nalezy a jak wychodzilem znow to samo. I co maja gorne kontrolki z ladowaniem?

[ Dodano: 2011-08-01, 21:16 ]
No i wczoraj padło ładowanie całkiem wymontowałem regulator i wydaje mi się że szczotki są konkretnie zużyte. Prosze o spojrzenie i podpowiedź czy mam rację

ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl