Cześć mój problem jest następujący a mianowicie padł mi prędkościomierz i nie naliczał km, sadziłem, że to licznik i kupiłem drugi używany, ale też nie działa wyczytałem, że to impulsator przy skrzyni biegów mógł się zepsuć więc go wypiąłem i faktycznie z tego czujnika wystawały dwa druciki ale były pokryte białym nalotem i przy okazji druciki były pęknięte, pytałem o używany na szrocie ale mieli tylko takie zabudowane. Proszę o informację czy z tego czujnika powinny wystawać takie druty czy powinno to być zabudowane.
dzięki pozdrawiam
//Poprawiłem temat
[ABT B4] Impulsator prędkościomierza przy skrzyni biegów
-
- Forum Audi 80
[ABT B4] Impulsator prędkościomierza przy skrzyni biegów
Ostatnio zmieniony 28 lip 2011, 19:11 przez marekjaro32, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć Marekjaro 32
U mnie , jak widać na dodanej fotce tak wygląda ten impulsator .
Też fiksują mi zegary od kiiilku już lat . Najpierw na kilkaset kilometrów znikała sama prędkość , potem znowu się pojawiała i tak było aż do teraz , kiedy to razem z prędkościomierzem przestało mi nabijać kilometry na obydwu licznikach .
Jako że nie mam fioletowego pojęcia jak wypiąć zegary , wyjąłem ze skrzyni tego pipsztaka bo to sekunda roboty i prawie żadnego zagrożenia że się coś popsuje .
Wytarłem go tylko bo był zaolejony , wsadziłem ponownie i wszystko działa jak talala .
Nie wiem czy to przypadek , czy coś naprawiłem - znaczy sie poładowalem jak Pawlak radio w " Sami swoi ". - Zobaczymy co będzie dalej .
Kuleszka mechanior w berecie pocie"szył mnie że ten impulsator nic nie ma do zegarów bo toto nigdy się nie psuje , Tylko jakiś luty się psuje w zegarach i zębatka . Zapytałem go , to dlaczego raz się ten luty z zębatką psują a nastepnie na długi czas same ladują i nachodzą na swoje , to się fffkvrwił i zaczął coś bęłkotać .
Zaznaczyłem na fotce taki mały ubytek tego czujnika . Nie wiem czy tak ma być , czy już tryby w skrzyni kręcą się w poprzek .
A może krzywo był wsadzony ?