Panowie, wiem że był gdzieś chyba podobny temat, ale wydaje mi się, że mój jest bardziej oryginalny :mrgreen: ...niestety
Otóż chyba prawie każdy miał okazję się przekonać, że było dość mokro w kraju. Moje auto z reguły stoi pod drzewkiem, dość często też w kałuży wody. Wczoraj jednak jak postanowiłem wjechać do garażu usłyszałem niepokojące szeleszczenie (tak jak kartka papieru) gdzieś zza deski. Wyłączyłem silnik; następnie przekręciłem kluczyk w pozycje "zapłon" i znowu pojawił się ten dźwięk, ucichł on wraz z wyłączeniem stacyjki. Po chwili odpaliłem silnik i już nie było tego dźwięku. Czy możliwe, że to jakiś przekaźnik tak szeleścił? Nie ukrywam, że wiele razy słyszałem o pożarach samochodów wywołanych spięciem w instalacji elektrycznej; no i osobiście wolę dmuchac na zimne. Dodam, że każdy najmniejszy kabelek w mojej audi jest ori w oryginalnych oplotach i wiązkach, także nie było nigdy nic kombinowane.
[ Dodano: 2011-07-29, 09:25 ]
Odnośnie tego co robiło takie "bzzz" u kogoś w innym temacie to nie chodzi o ten dźwięk, bo takowy też mi się zdarza tylko gdzieś zza stacyjki w kokpicie. Natomiast ten dźwięk szeleszczenia bardziej z lewej strony, podejrzewam nawet, że to może gdzieś przy skrzynce z przekaźnikami/bezpiecznikami.
[80 B3] Trzaskanie się po włączeniu zapłonu
- damianek1234561
- Forum Audi 80
witaj, sprawdz skrzynke z bezpiecznikami czy nie ma tam wody i czy jest sczelnie zamknieta, nie masz mokro w samochodzie? bo jeszcze jak odkrecisz polke nad nogami kierowcy tam jest wglad do skrzynki bezpiecznikow od "spodu" i sa jeszcze przekazniki jak i wiazki kabli posprawdzaj to wszystko najpierw
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Panowie, na szczęście dzisiaj jest już wszystko normalnie. Sprawdziłem skrzynkę bezpieczników i jest sucho . Wczoraj poruszałem jeszcze przekaźnikami na wszelki wypadek i dzisiaj jest wszystko ok. Chyba przestanę się tak bardzo wsłuchiwać w pracę samochodu <ok> ...bo grozi to jakąś nerwicą . Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
[ Dodano: 2011-07-29, 15:47 ]
aldi, damianek1234561, punkty za pomoc przyznane .
[ Dodano: 2011-07-29, 15:47 ]
aldi, damianek1234561, punkty za pomoc przyznane .