Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi Coupe DS] Prolbem dziwnej natury zapłonu

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pete
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Audi Coupe DS] Prolbem dziwnej natury zapłonu

Post autor: Pete » 29 lip 2011, 16:28

Witam. Mój problem jest dość ciekawy i nie wiem jak sobie z nim poradzić na szybki sposób. a Mianowicie: Wymieniałem uszczelke pod głowicą, wszytsko grało wszystko było ok przed rozebraniem z elektryka, lecz po złożeniu zniknął jak gdyby na konskoli moment zapłonu. Auto odpala rozrusznik sie kręci. na zapłonie szyby sie otwieraja ( sa podlaczone pod zapłon)
niestety znikneły też takie rzeczy jak: Swiatla cofania, kierunki, swiatla ostrzegawcze, obrotomierz, wskazniki temperatury i paliwa. Po wymianie licznika z mysla iz moze to byc regulator napiecia pojawilo sie cos lepszego. Wrocily ostrzegawcze, ale po ich zapaleniu pojawiaja sie kontrolki typu woda i ładowanie. zniknely halogeny, kierunkow nadal nie ma. Pojawil sie tez wskaznik paliwa( wskazuje ilosc). Moze jakies zwarcie? moze jakas masa? gdzie tego szukac by nie rozgrzebywac calej instalacji
pozdrawiam i dzieki za pomoc :)

Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: Leo » 29 lip 2011, 16:31

sprawdź bezpieczniki.

Awatar użytkownika
Pete
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pete » 29 lip 2011, 16:35

Sprawdzałem. Moze cos mi uszlo uwadze ktorys. A jest tam jakis konkretny od licznika rozumiem?
No dobra ale jeszcze jedno. Raz sa ostrzegawcze raz ich nie ma. Ma to cos wspolnego z bezpiecznikami?

Awatar użytkownika
mechatomek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mechatomek » 30 lip 2011, 08:54

a może spadł ci kabel ze skrzyni biegów który idzie na czujnik cofania? mi raz się tak stało w b2 jak spadł na rure wydechową i zrobił zwarcie, wtedy zostały mi tylko światła przednie, upalilo kabel masowy pod deską rozdzielczą i wywaliło pare bezpieczników

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl