Audio w b4
Tu bym się nie zgodził Krzyśku... To raczej o ile wystąpi kick będzie uziemiony z tyłu a nizsze czestotliwości są do ukierunkowania przez zabawe fazami.kraz73 pisze:Niestety w tym układzie bas będzie z tyłu bez możliwości "przeprowadzki"
Żeby granie dobrze uspójnić możnaby pobawić sie w auto zwrotki, ale z tym już raczej kolega sobie nie poradzi. Ja proponuje z racji tego, ze ma przyzwoicie uwypuklające średnice radio zaryzykować ori miejsca. Idąc maksymalnie w jakość może sie to udać...
Wersja oszćzednościowa:
Podszybie:
morel-maximo-coax-4-10-cm
Tylne drzwi:
morel-maximo-5-2-13cm
zasilanie kwadryfonii:
u-dimension-jr-4-300
Wersja 2
Podszybie:
rainbow-100-slx
Tylne drzwi z przeniesieniem tweeterów na przednie słupki:
hrainbow-slx-230
Zasilanie: Mocniejszy, ale równie suptelny
u-dimension-glow-4075
Zestaw jak widzicie dość kosztowny, ale to juz klasa. Możnaby jeszcze rozpadszyć mieszankje z DLS'em lub JL, A jesli przesadziłem z półką to można pomyślec nad czym niższego pułapu Helix Hertz Infinity itd itp
Ostatnio zmieniony 20 sty 2012, 14:10 przez Pep000, łącznie zmieniany 2 razy.
Mam DSP z płynnym ustawianiem czasu i bawiłem się fazami. Kick jak był z tyłu tak tam został, różnica to albo dzwięk jest w bagaju, albo na wysokości zagłówków na przednich siedzeniach. Nie udało mi się wykreować go z przodu. <80Hz jest już bezkierunkowo. Przód ori 10 + wysokie słupek, tył 16 + 25 i brak wysokich.
Nie przeczę że łatwiej przeprowadzić dźwięk przy 13, ale nie mam takowych i nie będę miał.
Nie przeczę że łatwiej przeprowadzić dźwięk przy 13, ale nie mam takowych i nie będę miał.
Przód dobre 10 na wzmacniaczu, czy koaksiale czy separowane twój wybór najwyżej Ci scena opadnie. Wzmacniacz klasa a lub a/b żadnych mosów czy cyfrówek. Sub do bagażnika zasilanie obojętne, prócz klasy a :lol:. Tył 13 i wcale nie muszą być jakieś wyśrubowane zasilane radioodtwarzaczem.
Jak zagra? średnica, wysokie i b. niskie z przodu, kick delikatnie przesunięty do tyłu. Ale bez przesady, ja mam 16 na półce zasilane wzmacniaczem i dlatego kick mi ucieka. Z wysokimi "prawie" koaksjalami w ori miejscach miałem trochę problemów, musiały grać z tłumikiem -6dB, wymieniłem, wyrzuciłem na słupki i grają bez tłumika.
Jak zagra? średnica, wysokie i b. niskie z przodu, kick delikatnie przesunięty do tyłu. Ale bez przesady, ja mam 16 na półce zasilane wzmacniaczem i dlatego kick mi ucieka. Z wysokimi "prawie" koaksjalami w ori miejscach miałem trochę problemów, musiały grać z tłumikiem -6dB, wymieniłem, wyrzuciłem na słupki i grają bez tłumika.