[B4] Kontrolki w Audi
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Niestety złącza OBD nie znalazłem (nie mylił się autor książki ). Kupiłem sobie przekaźnik z miejscem na bezpiecznik. I wybłyskał mi 4444. Musiałem przez pomyłkę wykasować błędy przy pierwszych niedolnych próbach odczytu. A teraz mimo prób wywołania błędu podczas jazdy nie chce się pojawić :mrgreen:.
Witam pozwólcie że się przyłącze od niedawna mam taki problem. przy zgaszonym silniku kontrolki ok. po zapaleniu dopóki silnik nie przekroczy 1300 obrotów świeci aku i migają dwie górne kontrolki od temp. i bodajże hamulców taki (!) cuś. jak myslicie co to może być ? silnik abt +lpg dodam tez że wcześniej było tak ze jak dodałem gazu na 5000 obrotów to zaczynała swiecic kontrolka od ładowania.
-
- Forum Audi 80
PostWysłany: 2011-07-27, 19:04 Temat postu:
Witam pozwólcie że się przyłącze od niedawna mam taki problem. przy zgaszonym silniku kontrolki ok. po zapaleniu dopóki silnik nie przekroczy 1300 obrotów świeci aku i migają dwie górne kontrolki od temp. i bodajże hamulców taki (!) cuś. jak myslicie co to może być ? silnik abt +lpg dodam tez że wcześniej było tak ze jak dodałem gazu na 5000 obrotów to zaczynała swiecic kontrolka od ładowania.
problem rozwiązany pomogła wymiana szczotek alternatora, stare były całkowicie zużyte :mrgreen:
problem rozwiązany pomogła wymiana szczotek alternatora, stare były całkowicie zużyte :mrgreen:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Trzeba dorzucić i podłączyć moduł montowany pod kierownicą. Zresztą już nie pamiętam czy przypadkiem w audi 80 nie jest to zintegrowane z przerywaczem od kierunkowskazów.
Ale chyba szybciej niż znaleźć taki moduł jest kupić dwa kontaktrony i samemu zrobić.
Niestety nie mam numeru potrzebnych części ani schematów jak to było podłączone w oryginalne.
Ale chyba szybciej niż znaleźć taki moduł jest kupić dwa kontaktrony i samemu zrobić.
Niestety nie mam numeru potrzebnych części ani schematów jak to było podłączone w oryginalne.
Hmm no właśnie, myślałem że ktoś posiada jakiś opis jak to zrobić. Nie jestem specem w dziedzinie elektroniki.
pozdrawiam
[ Dodano: 2012-12-11, 19:12 ]
a i z tego co zauważyłem to nie mam teraz tej żarówki (otwór zaklejony) :idea:
[ Dodano: 2012-12-13, 00:01 ]
Poszperałem trochę w sieci i znalazłem co prawda do GOLFA 3 taki sam przypadek i radzili że trzeba wymienic przekaźnik lub przerywacz kierunków do takiego przystosowanego do haka.... ale to są koszty za głupią kontrolkę. Bardziej mnie interesuje sposób "Zrób to sam". :idea: :idea:
pozdrawiam
[ Dodano: 2012-12-11, 19:12 ]
a i z tego co zauważyłem to nie mam teraz tej żarówki (otwór zaklejony) :idea:
[ Dodano: 2012-12-13, 00:01 ]
Poszperałem trochę w sieci i znalazłem co prawda do GOLFA 3 taki sam przypadek i radzili że trzeba wymienic przekaźnik lub przerywacz kierunków do takiego przystosowanego do haka.... ale to są koszty za głupią kontrolkę. Bardziej mnie interesuje sposób "Zrób to sam". :idea: :idea:
Panowie co oznacza kontrolka z trójkątem z prawego dolnego rogu?aldi pisze:Tak się składa, że mam w domu dwa rozebrane liczniki w nich nad ręcznym (P) jest pomarańczowa kontrolka od ABS’u (ABS AUS)
[url=http://images38.fotosik.pl/146/09c11a7ab456bcb5m.jpg]Obrazek[/URL]
Ostatnio się zaświeciła mi i nie wiem co jest grane.