Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 90 B3 SB - 10mm na pokładzie

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 30 lip 2011, 14:14

Jak niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem to jest to ich problem a nie mój <rotfl>
Narazie chcę prawdziwe 120-130KM udowodnione wykresem, z kolei jak już sprawie sobie jakieś padło do codziennej jazdy to wtedy biore się za okolice 170KM tak jak to zrobił Zaprzal w swoim MK2 :-)

Awatar użytkownika
Math11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Math11 » 30 lip 2011, 14:29

Jak będziesz się tak cały czas patrzył na tego golfa to jeszcze bude założysz od golfa.
Bądź innowacyjny zrób coś czego inni jeszcze nie zrobili tak jak na przykład trepek. ;-)

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 30 lip 2011, 14:47

->luk448, NG brzmi paskudnie, już wolę dźwięk mojej kosiarki spalinowej gdy wkręcę ją na wyższe obroty <rotfl> Tak jak mówiłem NG nie ma w sobie nic, paskudny dźwięk (no chyba że seria, to chodzi jak każda benzyna), problematyczny, łatwopalny mechaniczny wtrysk paliwa K-Jetronic i spory apetyt na paliwo.
->GerB3 skoro tak uważnie śledzisz temat to dlaczego umknął Ci mój post w którym pisałem o zmianie hamulcy ? Wyraźnie napisałem, że z przodu widzę wentylowane tarcze z zaciskami ATE lub LUCAS (Girlinga będę uważał za ścierwo już do końca świata i tydzień dłużej po tym co przeszedłem z tym szajsem), a na tył wrzucam belkę z tarczami. Do tego byćmoże jakieś większe serwo hamulcowe. To są wg Ciebie kiepskie hamulce ? Seria starcza bez problemu póki co, to do mocno podkręconego silnika wystarczą wentylówki z przodu + tarcze na tyle.
Gleby nie było nie ma i nie będzie bo moje zdanie w tym temacie znacie. Z profilem opony można by zejść jeszcze ciut w dół i nie wykluczam takiej opcji po zajechaniu obecnych Continentali (mam nadzieje, że długo mi posłużą).

Może troche się z nazewnictwem w stylu Hardcore Turbo Diesel rozpędziłem, bo póki nie będę miał jakiegoś paskuda do codziennej jazdy to nie będę przeginać tutaj z hardcorowymi modami.
Wielu z was uważa że nie ma sensu grzebanie w starym Dieslu na pośrednim wtrysku, bo przecież są wspaniałe TDI PD albo zwykłe TDI, no owszem są, tylko że tam jest nawpierdylane tyle elektroniki, że na samą myśl niedobrze mi się robi. Szanuje dokonania osób takich jak Chmiel25 albo Mrozoo (choć przedtem osiągnął bdb wyniki modząc AAZta), bo mają mocarne PDki których nigdy nie doścignie Diesel na komorze wirowej.
Muszę wam przyznać racje, że troche za mocno się rozgadałem po samym zamontowaniu 10mm pompy, jednak fakt jest taki, że żaden PM i podobne jemu jednostki nie stanowią teraz zagrożenia.
Napiszę raz jeszcze jakie mam plany względem samochodu żeby wszystko było jasne i przejrzyste.

Plany do realizacji teraz, póki auto służy do codziennej jazdy:
-Celuję w prawdziwe 120-130KM
-Jakiś FMIC
-Skrzynia BAA
-Ogarnięcie lakieru tak by był jednolity kolor na całym aucie
-Zamontowanie pakietu Audi 90
-Klima
I jak narazie to chyba by było na tyle.

Plany do realizacji późniejszej, gdy auto będzie zabawką zlotowo/wakacyjno/weekendową
- Remont silnika + wzmacnianie dołu
- Głowica z AAZ (?)
- Duże turbo, większe niż T3 czy K24
- Pompa wtryskowa 12mm z falą dobraną tak, aby można bez obaw o rozwalenie pompy zakręcić ponad 5kRPM, oczywiście Gov i Advance Timming Mod (mam nadzieje, że Vision albo Trepek ogarną mi taką pompę :-))
- Jakiś porządny FMIC
- Wentylowane tarcze na przód, zwykłe tarcze na tył + większe serwo
- Zejście w dół z profilem opon
- Renowacja reszty auta na stan fabryczny
- Kompletne wnętrze w ciemnym welurze

Mam nadzieje, że teraz wszystko wyjaśniłem i rozwiałem wątpliwości :-P
Póki co dążenie do prawdziwych 120-130KM i w miarę możliwości objechanie 2,3 10V a w dalszej przyszłości prawdziwy hardcore ;-)

Pozdrawiam wszystkich, nawet tych którzy się ze mnie śmieją, tylko pamiętajcie, że ten się śmieje, kto się śmieje ostatni <piwo>

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 30 lip 2011, 15:25

pawelrybak15 pisze:->luk448, NG brzmi paskudnie

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
barto-team
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barto-team » 30 lip 2011, 15:33

hehe chłopak chyba ogłuchnął od tego klekotu bocianów pod maska i nie słyszy nic po za "kle kle kle" haha, a NG ma najpiękniejszy dźwięk z silników montowanych seryjnie w 80 ;-)

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 30 lip 2011, 15:41

pawelrybak15 pisze:Gleby nie było nie ma i nie będzie bo moje zdanie w tym temacie znacie.
Jeździłeś kiedyś autem na glebie? Nie i nie masz pojęcia jak takie auto zachowuje się na drodze, jaki wpływ na prowadzenie ma profil opony, twardość sprężyn, prześwit czy kont pochylenia kół. Tutaj większosć zakłada niższe sprężyny żeby auto ładniej wyglądało ale równocześnie polepsza sobie własciwości jezdne.

Ty nie masz pojęcia jaką masz teraz moc a robisz wywody na temat tego co stanowi zagrożenie a co nie, celujesz w 120km a moze masz dopiero 90 albo 100? A może teraz dostajesz wpier.ol od zdrowego DZ'ta ? Aaaa, zapomniałem objechałeś jakas astre która albo miała 200 koni albo silnik na wykończeniu. Porównujesz po 1sze auto doładowane do NA a po 2gie samochód w którym coś pogrzebałes do seryjnych jednostek typu JN, PM itd. A jak nie miałes nic pomodzone to takie PM robiły Ci przykrość na każdych światłach bo widziałeś tylko znaczki na klapie bo seryjny SB nie jedzie.

Szkoda wpisów w tym temacie.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 30 lip 2011, 15:55

GerB3 pisze:Szkoda wpisów w tym temacie.

Bóg zapłać :mrgreen:

Górnik do zaawansowanych go :mrgreen:

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 30 lip 2011, 16:07

WON wszyscy szydercy.
Aha i coś jeszcze. Bez względu na to czy to był kolejny żałosny żart czy prawdziwa propozycja, ja nie wyrażam zgody na udział mojego samochodu w tych niby zaawansowanych projektach czy jak wy to tam nazwaliście. Auto robie dla siebie i mnie ma sprawiać satysfakcje. 90-100KM robi się na ori pompie, nie po to zakłada się pompę 10mm żeby mieć 90-100KM. Pisałem już kilka razy to samo i niestety nie dotarło więc chyba szkoda ścierać klawiaturę na dalsze wywody.
Tych, których szczerze projekt zainteresował i którzy mają coś konstruktywnego do powiedzenia zapraszam do śledzenia tematu, wszystkich szyderców żegnam ozięble.

Pozdrowienia dla wszystkich <piwo>

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 30 lip 2011, 16:22

pawelrybak15 pisze:Pisałem już kilka razy to samo i niestety nie dotarło więc chyba szkoda ścierać klawiaturę na dalsze wywody.
no tak, w końcu jakoś się naklepało te 91 stron :lol:
Tych, których szczerze projekt zainteresował i którzy mają coś konstruktywnego do powiedzenia zapraszam do śledzenia tematu, wszystkich szyderców żegnam ozięble.
tak się zastanawiam o czym w końcu jest ten temat, bo chyba o brzmieniu NG zamiast o modach w SB <hmm>

Awatar użytkownika
Zayebatsu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zayebatsu » 30 lip 2011, 18:57

pawelrybak15, idź lepiej do kościoła... I przeproś wszystkich ze herezje które prawisz... A i uszy wyczyść...

Awatar użytkownika
Og_r92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Og_r92 » 30 lip 2011, 20:17

fakt faktem zgadzam się Audi fajnie wyglada na glebie i na niskim profilu ale nie oszukujmy się w naszych polskich realiach jest to bardzo mało opłacalne i wystarczy na krótki okres czasu więc chyba lepiej zainwestowac w lepsze zawieszenie niż obniżone.

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 30 lip 2011, 22:00

Zayebatsu pisze:pawelrybak15, idź lepiej do kościoła... I przeproś wszystkich ze herezje które prawisz... A i uszy wyczyść...
Herezje? <rotfl>
Jak już 2,3 i 5 garów, to do tego musi być 20 zaworów inaczej chodzi to paskudnie <ok>

Pozdro <piwo>

P.S. http://www.wykop.pl/link/829271/odpalan ... o-diesela/ ten to dopiero fajnie brzmi <lol>

Awatar użytkownika
Zayebatsu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zayebatsu » 30 lip 2011, 22:13

pawelrybak15 pisze:
Zayebatsu pisze:pawelrybak15, idź lepiej do kościoła... I przeproś wszystkich ze herezje które prawisz... A i uszy wyczyść...
Herezje? <rotfl>
Jak już 2,3 i 5 garów, to do tego musi być 20 zaworów inaczej chodzi to paskudnie <ok>

Pozdro <piwo>

P.S. http://www.wykop.pl/link/829271/odpalan ... o-diesela/ ten to dopiero fajnie brzmi <lol>
Zbrakło mi słów... Dziękuje do widzenia...

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 30 lip 2011, 22:26

barto-team pisze:hehe chłopak chyba ogłuchnął od tego klekotu bocianów pod maska i nie słyszy nic po za "kle kle kle" haha, a NG ma najpiękniejszy dźwięk z silników montowanych seryjnie w 80 ;-)

Potwierdzam ;-)

jedynie moze Turbo Mc ma ładniejszy <cieszy>

A KV i NG mają prawie identyczne brzmienie.....

Dobrze pomyslana ta pompa, szacunek za włozona prace.... Ale pamiętaj nie pisz nigdy na zapas .... Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 30 lip 2011, 22:29

SzymekB pisze:
barto-team pisze:hehe chłopak chyba ogłuchnął od tego klekotu bocianów pod maska i nie słyszy nic po za "kle kle kle" haha, a NG ma najpiękniejszy dźwięk z silników montowanych seryjnie w 80 ;-)

Potwierdzam ;-)

jedynie moze Turbo Mc ma ładniejszy <cieszy>

A KV i NG mają prawie identyczne brzmienie.....

Dobrze pomyslana ta pompa, szacunek za włozona prace.... Ale pamiętaj nie pisz nigdy na zapas .... Pozdrawiam
Co racja, to racja, za dużo się rozpisywałem nawet jak jeszcze pompa nie była zamontowana na silniku, ale sprawę przemyślałem i już nie piszę w każdym temacie z czym sobie poradzę :-P

Pozdro <piwo>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl