[80 B4 2.3 NG] dziurawa chłodnica
Lucas_k, błagam ludzie naprawdę nie macie na płyn za 40zl (co sie wymienia co 3-5 lat)
po pierwsze zaraz będziesz miał kamień wszędzie
po drugie woda ma gorsze parametry chłodzenia i wrze dużo niżej niz płyn
po trzecie wyparowuje
po czwarte życzę powodzenia jak kamień dostanie się do kanalików chłodzenia w głowicy
jeżeli nie masz tych 40zl (wszytko potrafię zrozumieć) to zalej chociaż destylowaną
po trzecie wyparowuje
po czwarte życzę powodzenia jak kamień dostanie się do kanalików chłodzenia w głowicy
jeżeli nie masz tych 40zl (wszytko potrafię zrozumieć) to zalej chociaż destylowaną
Tu już nie chodzi o żadne 40 zł a bardziej o czas i możliwości . Ostatnio i tak dużo zrobiłem dla auta ,zmieniony olej ,świece i to z wyższej półki ,do tego doszła kosmetyka a problem wody w chłodnicy zostawiłem na bok . A znajduje się tam nie z racji oszczedności lecz awarii czujnika odpowiedzialnego za właczenie wiatraka . Zawiesił się przez co silnik nagrzał sie podczas postoju do tego stopnia że płyn się wygotował. Od tamtej pory -jakieś 2 tygodnie jeżdze na wodzie choć przy następnej okazji uzupełnie to w odpowiedni płyn chłodniczymisiek440 pisze:Lucas_k, błagam ludzie naprawdę nie macie na płyn za 40zl (co sie wymienia co 3-5 lat)
po trzecie wyparowuje
Kto powiedzial ze musi byc tani ?misiek440 pisze:z tanich mogę ci tylko polecić Dynagel 2000 naprawdę dobry płyn. I zwaracj uwagę na temperaturę bo to naprawdę gwoźdź do trumny dla motoru <ok>
U mnie w skrajnych przypadkow ,korki ,upaly itp temperatura utrzymuje sie okolo 95 stopni maxymalnie wiec bez problemu
dałem tylko alternatywę, sam zalewam tym silnik a przy obecnych promocjach jest tańszy od petrygo. Odradzam tylko borygo i tym podobne pożeracze matalu. nie napisalem jaki masz motor u mnie rzadko wchodzi na 95 zazwyczaj trzyma się 90 dopiero w korku i wielkich upałach.
Domyślam się że masz motor taki jak ja lub bliźniaczy AAD
Ta wysoka temperatura to na wodzie w chlodnicy , wczesniej bylo max 90 , a w trasie nieco ponizej , a silnik pieciocylindrowy PSmisiek440 pisze:dałem tylko alternatywę, sam zalewam tym silnik a przy obecnych promocjach jest tańszy od petrygo. Odradzam tylko borygo i tym podobne pożeracze matalu. nie napisalem jaki masz motor u mnie rzadko wchodzi na 95 zazwyczaj trzyma się 90 dopiero w korku i wielkich upałach.
Witam,
Od razu przepraszam za odświeżenie starego tematu ale nie chcę zaśmiecać forum nowym tematem
Posiadam Audo 90 coupe 1989r z silnikiem 2.3 NG i muszę wymienić w niej chłodnicę
obecna chłodnica była już regenerowana więc chcę kupić nową i mam dylemat z wyborem.
Wie może ktoś czy chłodnica z linku będzie pasować bez problemu do w/w modelu ?
http://moto.allegro.pl/audi-100-1983-90 ... 91923.html
z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Od razu przepraszam za odświeżenie starego tematu ale nie chcę zaśmiecać forum nowym tematem
Posiadam Audo 90 coupe 1989r z silnikiem 2.3 NG i muszę wymienić w niej chłodnicę
obecna chłodnica była już regenerowana więc chcę kupić nową i mam dylemat z wyborem.
Wie może ktoś czy chłodnica z linku będzie pasować bez problemu do w/w modelu ?
http://moto.allegro.pl/audi-100-1983-90 ... 91923.html
z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Nie nie będzie pasowac nie ma nawet dolnego mocowania na śrubę.Harry71 pisze:tak bedzie pasowac smialo zamawiaj
siwex19, Nowa chłodnica do 90tki z Termoteca kosztuje 260zł(cena detal) w Inter Carsie ja mam ją za 164zł z moimi rabatami.Niech ci kupi ją ktoś z twojej okolicy(znajomy mechanik) kto ma jakiekolwiek zniżki i tyle.
to co na trytki ja montujesz?? na tym zdjeciu widac tylo co nic poto jest kontakt zeby dzwonic a nie czarowac prosteluk_OP_Q89 pisze:Nie nie będzie pasowac nie ma nawet dolnego mocowania na śrubę.Harry71 pisze:tak bedzie pasowac smialo zamawiaj
siwex19, Nowa chłodnica do 90tki z Termoteca kosztuje 260zł(cena detal) w Inter Carsie ja mam ją za 164zł z moimi rabatami.Niech ci kupi ją ktoś z twojej okolicy(znajomy mechanik) kto ma jakiekolwiek zniżki i tyle.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Harry71,chłopak pyta czy ta konkretna chłodnica będzie pasować.Na zdjęciu jest taka która nie pasuje.Więc pisze mu że nie i tyle.
Do tego sprzedajacy wypisuje bzdury w treści ogłoszenia.
Po kiego grzyba wymyślasz historie o zdjęciach poglądowych?Sam to sprzedajesz?
Zdjecie poglądowe to takie które przedstawia taki sam egzemplarz jak ten którego aukcja dotyczy.Taki sam nie ten sam i wtedy jest pogladowo.Jeżeli jest fota świni a sprzedajesz krowę to głupota a nie zdjecie poglądowe.
Harry71, Widzę któryś twój post na tym forum o niezbyt przemyślanej treści,zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz.
Do tego sprzedajacy wypisuje bzdury w treści ogłoszenia.
Po kiego grzyba wymyślasz historie o zdjęciach poglądowych?Sam to sprzedajesz?
Zdjecie poglądowe to takie które przedstawia taki sam egzemplarz jak ten którego aukcja dotyczy.Taki sam nie ten sam i wtedy jest pogladowo.Jeżeli jest fota świni a sprzedajesz krowę to głupota a nie zdjecie poglądowe.
Harry71, Widzę któryś twój post na tym forum o niezbyt przemyślanej treści,zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz.