Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B2 DT] Luźne koło - łożysko?

Wszystko co nie pasuje do w/w kategorii.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Neoxis
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B2 DT] Luźne koło - łożysko?

Post autor: Neoxis » 01 sie 2011, 18:01

Witam.
Jakieś 2,5tys. km. temu zrobiłem mały remont zawieszenia, zostały wymienione amorki, końcówki drążków, sworznie wahacza itp. Ostatnimi czasy zorientowałem się, że koło jest luźno, tak jakby nie było dokręcone. Podjechałem do znajomego mechanika, który dokręcił mi piasty (nie wiem jakim cudem się poluzowały), trochę pomogło, ale dalej jest źle. Stwierdził, że luz jest na łożysku koła, z jednej strony dość duży. Mówił też, że łożysko prawdopodobnie będę musiał wymienić z piastą, tylko skąd taką piastę dostać? Czy wymiana piasty będzie konieczna? Szukałem na allegro, do Audi B2 nie ma.
Serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Neoxis.

Igorro
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Igorro » 01 sie 2011, 18:13

Jak się śmiga za długo na zwalonym łożysku to w pewnym momencie może się obrócić na piaście. Ale taka diagnozę czy trzeba wymieniać piastę można zrobić po zdjęciu starego łożyska, wtedy widać czy piasta nie jest zjechana i czy łożysko wchodzi ciasno.

Awatar użytkownika
Neoxis
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Neoxis » 01 sie 2011, 18:30

Łożyska co prawda nie słychać podczas jazdy, tyle, że zrobiło się luźne i koło zaczęło 'latać', ale zaobserwowałem to dopiero kilka dni temu, myślę, że gdyby to stało się wcześniej, to bym to zauważył. Samochód za kilka dni idzie na warsztat, zmieniam skrzynię, więc zwale stare łożysko i zobaczę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl