Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 TDI] Kontrolka oleju, a jazda pod górę

ODPOWIEDZ
dudek2313
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 TDI] Kontrolka oleju, a jazda pod górę

Post autor: dudek2313 » 03 sie 2011, 21:11

Witam, dzisiaj jadę sobie pod dosyć sporą górkę dodałem ostrzej gazu na 2ce i przód auta jak zawsze poszedł do góry przy przyspieszaniu. W tym momencie zapaliła mi się na jakieś 4-5 sekund kontrolka oleju, potem zgasła jeździłem dalej dodawałem gazu itp i już się nie zapaliła. dodam ze jak mam 4 lata auto to nigdy się nie zapalała(fakt faktem że pod taką górkę też nie dawałem gazu to był pierwszy raz. poziom oleju jest w normie. możliwe że czujnik ciśnienia oleju się odsłonił bo olej chwilowo spłyną i to było przyczyną zapalenia kontrolki? Odpiszcie bo trochę się zesra**em tą sytuacją :-(

kleryk
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kleryk » 03 sie 2011, 22:10

Posprawdzaj przewody. Ja u siebie miałem podobnie z tym ze u mnie brzęczało przy 80 i 100 na godzinę. Pod górkę częściej na prosto rzadziej. Po wymianie czujnika dalej. Okazało się przy kolejnych oględzinach, że przewód koledze w rekach został, był naderwany przy konektorku czujnika. Zarobiony nowy i jak ręką odjął.

Czujnik poza tym mierzy ciśnienie a nie poziom i masz ich dwa.

dudek2313
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dudek2313 » 03 sie 2011, 22:16

Rozumiem że masz na myśli przewód od czujnika wysokiego ciśnienia tak? Bo ten to faktycznie kiedyś zarabiałem bo też mi został w ręce jak czujnik zmieniałem ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl