[90 B3 2.2 KV] jaka moc?
[90 B3 2.2 KV] jaka moc?
Witam posiadam audi 90 quattro jst to koniec roku 89 w kodzie nadwozia mam juz 90r jest tam silnik 5 cylindrowy 2.2 na wtrysku mechanicznym K-JETRINIC nigdzie nie moge znalezc takiego modelu poniewaz na wklejce w bagazniku jest napisane ze ma 125kW a jest to jednostka nie doladowana i 10V a kolektor ssacy ma jak w silniku audi b2. Pomóżcie mi okreslic co to za model? ma turbinke chlodzaca uklad wtryskowy jak w silniku turbo a oznaczenie na bloku silnika jest KV.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2007, 15:51 przez romano21, łącznie zmieniany 3 razy.
foxbat pisze:Ciekawe... Oznaczenie na bloku silnika wskazuje na silnik 2.2 10v KV natomiast wklejka w bagażniku (125kW) to byłby silnik 2.3 20v 7A. Pierwszy seryjnie ma 136KM a drugi 167-170KM. I obydwa były wstawiane do tego modelu w latach '88-'91
daj jakieś fotki
Fotki zamieszcze na weekend a dziwi mnie to ze ma taka moc silnik KV i z dokumetow wiem ze nie byl zmieniany. A czy to co by pisalo na wklejkach bylo by falszem? a samochod naprawde fajnie sie zbiera i predkosci rzedu 180 i w zwyz to dla tej audiczki nie problem
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
romano zmien proszę tytul tematu, bo przyjdą moderatorzy i powieszą Cię za jajka. Na jaki, zobacz tu viewtopic.php?t=256
[B2/B3/B4] Jaki to model ?
[B2/B3/B4] Jaki to model ?
Nie jest to żaden składak sam ja przyciagnełem z belgii w tamtym roku i mam do niej pełna dokumentacje wiec nie jest to żaden składak.Ale posiada własnie takie cos jak turbinka chłodząca wtyski jak w silniku 2.2 turbo a nr silnika sa oryginalne tzn nie sa nabijane itd bo juz przezucilem troszke aut przez swoje rece te jest moim 20 ktoryms i jest jak narazie najdluzej:D