Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 90 B3 SB - 10mm na pokładzie

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 04 sie 2011, 23:15

Tak, tak, ale to z czasem zniknie, tylko czekam na przypływ gotówki :-P

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 04 sie 2011, 23:17

Dwukolorowe nadwozie to też pewnego rodzaju tuning :-P W tym wypadku wyszedł wieś tuning :-/ Zrób coś z tym jak najszybciej, bo wstyd tak jeździć :-?
pawelrybak15 pisze:Nie profanuj mojego silnika nazywając go TDI <rotfl>
Silniki diesla w audi to w pewnym sensie profanacja :-D Coraz trudniej spotkać benzyniaka na drogach :cry: Same 1.9TDi :-/

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 04 sie 2011, 23:48

Niestety wygląd musi zaczekać, bo najważniejsze są sprawy mechaniczne :-)
A z tą profanacją to powiedziałbym inaczej. Faktycznie trudno spotkać benzyniaka na drogach, bo klasyczne Audice przerabiane są na junkersy :evil:
To jest profanacja <zly>

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 05 sie 2011, 00:21

Tylko teraz zrób to dobrze, bo wiesz jak to wygląda :roll: Ja tam wolę porządny gaz mocnej benzynie niż jakiegoś cherlawego dieselka. No i brzmi, bo diesel raczej klekocze :-/ Ale spoko każdy ma swoje przekonania i może ich nikomu narzucać ;-) Nagraj wreszcie ten filmik ze sprintem do setki, bo się tyle napisałeś i na końcu wkleiłeś filmik z 12 sek. do setki :-/ Liczyłem na coś więcej po "Hardcore Turbo Diesel" :roll: Z takimi osiągami możesz nawet nie objechać NG z rozregulowanym wtryskiem, którego tak nienawidzisz :-P Zrób coś z tym i udowodnij, że potrafisz coś zrobić, a nie tylko gadać ;-)

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 05 sie 2011, 00:35

11 sekund, a nie 12 :-P
Pozatym filmik był na byle jakim setupie pare h po montażu i uruchomieniu pompy a więc jak na pierwszy raz to i tak nieźle <ok>
Spokojna głowa, jak tylko znajdę czas (a w tym tygodniu mam go wyjątkowo mało) to będzie filmik :-)
Dla mnie montaż gazu do jakiegoś V6, czy 7A to jest profanacja, jak kupuje się auto z mocnym silnikiem benzynowym to chyba nie do oszczędnej jazdy, nieprawdaż ? <zly>

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 05 sie 2011, 00:49

Ojciec ma V6 i jakoś nie narzeka na spalanie :-P Chyba, że przy pałowaniu ;-) Moc jest no i po chipie ponoć się zamienia w najszybsze kombi w mieście :-D Moc jest praktycznie w każdym zakresie obrotów czego nie powiesz o dieslu. Jak się mało jeździ to tragedii nie ma, a benzyna zawsze mogła by być tańsza <ok> No i z takiego SB rakiety nie zrobisz, a NG to NA więc startuj do czegoś z turbo np. MC :mrgreen:

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 05 sie 2011, 00:52

Porównujmy silniki z tej samej epoki :-P
A co do Diesli, to chyba nie jeździłeś TDI PD, tam masz moc w całym zakresie obrotów, zresztą w zwykłym Turbo D jak dowalisz porządnie paliwem to też ciągnie jak wściekły od samego dołu <ok>

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 05 sie 2011, 01:57

pawelrybak15 pisze:Porównujmy silniki z tej samej epoki :-P
Właśnie MC jest z tej samej epoki tak samo PG :mrgreen:
pawelrybak15 pisze:chyba nie jeździłeś TDI PD, tam masz moc w całym zakresie obrotów
Miałem okazję być przewieziony w pasku, a4, a6 itp. sprzętach, którymi się wożą kumple ojca i dla mnie to szału nie robi, efektów audiowizualnych też nie ma ;-) Przykro mi <nie wiem>
pawelrybak15 pisze:zresztą w zwykłym Turbo D jak dowalisz porządnie paliwem to też ciągnie jak wściekły od samego dołu <ok>
Jak zapłon se wyprzedzę to też mi lepiej ciągnie ale z wściekłością bym nie przesadzał. Stare diesle po prostu są słabiutkie pod względem mocy i nic tego nie zmieni :-/

Zresztą i tak Ty wiesz swoje, a ja swoje i tylko spam jest na kilkadziesiąt stron :shock: Zaskocz mnie i objedź coś doładowanego z tamtej epoki, a nie na NA się wyżywasz. To tak jakbym kozaczył, że 1.8 z G60 objedzie JK bądź 1Y <haha> Jest to zbędne, bo 1.8 to nawet objedzie. Najlepszym kandydatem jest PG, bo ma zbliżoną pojemność. Ustaw się z takim czymś kiedyś i filmik najlepiej nagraj <ok>

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 05 sie 2011, 12:30

Wiesz, będąc wożony różnymi samochodami nie możesz sobie wyrobić opini na temat tego co jedzie i jak jedzie :-P
Nie ma to jak usiąść jako kierowca i przycisnąć porządnie, wtedy wyczujesz co i jak <ok>
Z tymi efektami audio to tak jak już miliony razy było pisane każdy lubi co innego <ok>
Stary Diesel bez turbo nie jest demonem prędkości ale jest oszczędny i bardzo żywotny, zresztą SDI to też mułowate jednostki są :-P
A co do turbo benzyny to oprócz tego śmiesznego 1,8T w mojej okolicy innych sprzętów nie ma, a chętnie bym oblookał tego MC czy tam PG :-P

Awatar użytkownika
icemerc
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: icemerc » 05 sie 2011, 12:40

Ja proponuje aby kolega Paweł ustawił sie z VW polo 1.3 G40... taka mała lekcja pokory by nie zaszkodziła a może nawet pomogła ;-)

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 05 sie 2011, 13:58

odpowiedz mi co masz do 1.8T i co Ci się w tym silniku nie podoba wg Ciebie ?

Awatar użytkownika
barto-team
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barto-team » 05 sie 2011, 14:07

to że go objedzie na każdym kroku i nie zostawi za sobą chmury turbo gnoju wydalonego przez styranego SB-e <ok>

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 05 sie 2011, 14:49

barto-team pisze:to że go objedzie na każdym kroku i nie zostawi za sobą chmury turbo gnoju wydalonego przez styranego SB-e <ok>
Chciałbyś by Twój bazyl był w takim stanie technicznym jak moja B3ka...
To Twoje paskudzstwo nigdy nie dożyje takiego przebiegu jak zadbane B3 i to już nie zależnie czy D czy Pb :-P Po prostu seria A to już nie ta jakość co klasyczne 80, 90, 100, 200, V8 itp.
Od kiedy zaczęły się A3ki, A4ki, A6tki itp wynalazki to firma Audi przestała iść w jakość <rotfl>

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 05 sie 2011, 14:51

nie dziwie się że pół forum jedzie po Tobie jak po starej szmacie jak ty takie gryzmoły opowiadasz :)

aha i odpowiedz na moje pytanie dwa posty wyżej

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 05 sie 2011, 15:11

Z Tobą to w ogóle nie rozmawiam. Nie ten poziom. Skacze mi do oczu posiadacz 2,5 TDI V6 który podobno Diesli nienawidzi aż do tego stopnia że wstydzi się wpisać w profilu prawdziwe oznaczenie silnika <rotfl> Co za hipokryzja :roll: Dlaczego nie kupiłeś jakiejś benzyny ? :mrgreen: Tych paskudów A4 jest pełno więc na pewno było w czym wybierać :lol: A zresztą nie moja sprawa i nie obchodzi mnie to dlaczego zrobiłeś tak a nie inaczej.
Spełnij moją jedną prośbę - usuń się z mojego tematu, niech Cię tu więcej nie widzę, Ciebie i kolegi Barto-Team. Nie będą mi śmiać się w twarz posiadacze A4. Żegnam.

P.S. Mam w przysłowiowej d***e tych co sie ze mnie śmieją, jest tutaj parę osób które czeka na zakończenie projektu i którzy wiedzą, że nie od razu do wszystkiego się dochodzi. Ktoś kto ma od cholery $$$ może sobie pozwalać na pompowtryski i inne cuda, ja modzę to co mam i robię to powoli, ale konsekwentnie realizuje cel. Wystarczy spojrzeć na pierwszą stronę tematu gdzie pisałem po kolei co będzie w samochodzie zrobione i zobaczyć na to co już zostało wykonane. Powoli, ale konsekwentnie do celu. Samochód robie dla siebie a nie pod publikę, bo żeby przypodobać się tu na forum musiałbym zrobić auto tak że mnie by się to już nie podobało (m. in alu co najmniej 16, najlepiej spolerowane, zawieszenie przerobione tak, że przejazd przez jakąkolwiek nierówność będzie obciążony strachem o podwozie, obleśne czerwone i białe kierunki itp. itd.) Byćmoże nie jestem lubiany zbytnio tu na forum bo nie czaje się ze swoim zdaniem wyrażem je wprost i bez żadnego cukrowania, ale tak jak pisałem wyżej nie przejmuje się ewentualnymi "wrogami" i nadal będę robić swoje i aktualizować ten temat, bo jest tutaj parę osób które doskonale rozumieją to co robię.

Pozdro <piwo>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl