[B3 1.6TD] tylna polka i listwa
[B3 1.6TD] tylna polka i listwa
Witam otoz mam pytanie czy jest mozliwosc zdjecia tej tylnej pulki Za siedzeniami? jak to zrobic, duzo roboty? i pytanie jeszcze o ta listwe co jest miedzy podsufitka z tylu a szyba.jak ja zdjac? W dodatku mam podsufitke w fatalnym stanie, i rozmyslam nad kupieniem materialu na allegro, kleju do tapiecerek i zrobienie drugiej podsufitki samemu. tylko ze nie mam pojecia o tym. jakies rady?
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Jeśli chodzi o tylną półkę to musisz najpierw wyjąć całą tylną kanapę odkręcasz dolne siedzisko (dwie śruby na dole) potem musisz odgiąć zaczepy od górnego i pociągnąć ją do siebie od dołu a potem całość do góry żeby wyskoczyła z zaczepów. Niestety nie pamiętam czy pólka ma jakieś zaczepy pod kanapą w każdym bądź razie wysuwa się ją ciągnąc do siebie. Co do podsufitki to jeśli nigdy niczego nie oklejałeś to nie radze się w to bawić, lepiej poszukaj jakiejś w lepszym stanie na allegro lub szrocie. Co do tej listwy to zobaczę u siebie jak ona jest mocowana bo nie pamiętam teraz.
I po paru msc zrobi mu się to samoWino pisze:w lepszym stanie na allegro lub szrocie.
enussss, na forum jest pare tematów odnośnie podsufitki
https://audi80.pl/80-b3-podsufitka-vt58049.htm
link do jednego z nich .
To według Ciebie trzeba pracować w tej branży żeby zrobić to samemu ? :roll: bez przesady ..Wino pisze: Co do podsufitki to jeśli nigdy niczego nie oklejałeś to nie radze się w to bawić
- Wino
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wydaje mi się ze oklejanie jest dość pracochłonne i zajmuje sporo czasu. Ja co prawda bawiłem się w podklejanie starego materiału w swojej starej audi i wiem że samo oderwanie podsufitki zajmuje sporo czasu. Poza tym jeśli chodzi o B3 bez szyber jest jeszcze możliwość kupienia podsufitki niemateriałowej takiej jak mam w obecnej audi . Tu link do zdjęcia mojej podsufitki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e6638bd8e4570ff.html
Ostatnio zmieniony 06 sie 2011, 20:39 przez Wino, łącznie zmieniany 1 raz.
znalazlem podsufitke od b3 ale to samo i brzydka. ogolnie to chcialbym wlasnie zdjac ta listwe, miedzy podsufitka a szyba i wtedy mialbym dostep do tego by tam pomachac pare razy klejem do tapicerek, nie wiem czy wyjdzie czy nie ale sprobowac nie zaszkodzi. dlatego potrzebuje wiedziec jak to sie robi zanim cos polamie:) wiadomo plastik 20 lat ma i juz nie jest tak elastyczny. Kupilem audice z ladnym silnikiem intercolerem i wspomaganiem za male pieniadze ale wlasnie wada tego jest wnetrze... podsufitka na pineskach, ta listwa w jakims kleju i prawe tylne drzwi do naprawy. Jeszcze pytanie jak zdemontowac przednia obudowe slupka? bo te co teraz mam maja 3 dziury po jakichs srubach i trzymaja sie w sumie na srubie, znalazlem na szrocie ladne i mam zamiar poskladac te auto jak tylko potrafie:)
kolego enussss, nie wiem czy ta listwa nie jest przypadkiem klejona razem do podsufitki, ale możesz zdjac te tylne słupki co idą przy szybie i wtedy coś próbowac z tą listwa, powodzenia
[ Dodano: 2011-08-07, 10:33 ]
co do tylnej półki to jest ona zabezpieczona czterema zagiętymi blaszkami za oparciem tylnej kanapy :!:
[ Dodano: 2011-08-07, 10:33 ]
co do tylnej półki to jest ona zabezpieczona czterema zagiętymi blaszkami za oparciem tylnej kanapy :!:
- Wino
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie demontowałem nigdy tylnych słupków ale przednie trzymają się na 3 zaczepach i ciężko je zdemontować nie łamiąc ich w praktyce trzeba je pociągnąć lekko do góry i do siebie. Zazwyczaj ludzie je kleją lub przykręcają na 3 śruby w miejsca wspomnianych zaczepów montując nowe musisz sprawdzić czy w otworach są odpowiednie blaszki które łapią te zaczepy bo jak ktoś łapał stare na śruby to może ich tam nie być.