Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Coupe 8B

Prezentacja w/w od 1980 do 1996 lub od 1991 do 2000.
slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 03 sie 2011, 22:21

Kolczat pisze:facet ale masz problemy... byles u tapicerow sie pytac o to? czy tylko siedzisz przed kompem i neta przelgadasz? miejscie ludzie troche wyobrazni i zacznijcie szukac na wlasna reke czegos orginlanego, a nie zeby wam wszystko pod nos podstawiac
pokaż mi materiał z golfa GTI u tapicera jakiegoś, czekam na numer telefonu do gościa. Jak nie podasz uznajemy obaj, że się wygłupiłeś. OK?
Sory, jak mi gadasz o siedzeniu przed kompem zamiast szukania to mam ochotę zapytać czy jak miałeś lakier padaka to ktoś Ci wypominał, że zdjęcia auta w fotoszopie rezasz, żeby nie było widać... bo na fotach był ideał. Gadanie dla gadania, bez wpływu na sens rozmowy. Po co to?

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 03 sie 2011, 23:08

Materialu identycznego jak krata GTI nie dostaniecie u tapicera od tak sobie.
Dobierz sobie cos pod gust i reszte aua, bo krat jest duzo, to nie GTI wiec wg mnie zbedny wysilek.
http://www.tkaniny.net/e-vendo.php?shop ... =&a=search w wyszukiwarke wklikaj "szkocka krata"
Ostatnio zmieniony 03 sie 2011, 23:12 przez Słonik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kunik
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Kunik » 03 sie 2011, 23:11

No no grill Ci wyszedł lepiej od mojego <ok>
Jak go robiłeś ?

Awatar użytkownika
KaZi_2005
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KaZi_2005 » 03 sie 2011, 23:21

maska b3 z soczkami i zderzakiem CFL - jak dla mnie cos pieknego ;)

aż czasem mi się tęskni za coupe jak oglądam takie fotki :)

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 04 sie 2011, 07:39

Słonik dzięki, dobrałem sobie wzór :)
Kunik Dwa grille, oba ucięte przy pionowych poprzeczkach i nimi do siebie sklejone. Kąty grilla, na styku z lampami, robiłem szlifując plastik... szlifierką. Zwykłą elektryczną, na którą nałożyłem tarczę do cięcia betonu. Bardzo ładnie i szybko to poszło.
Kazi uwierz mi, ja się dziwię, że zamieniłeś Coupe na C5... Bardzo się dziwię! :)

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 04 sie 2011, 10:30

ja pierdziu, niby czemu mialbym sie wyglupic, chodzilo mi dokladnie o to samo co Sloniu pisze, szukac i znalesc jakas krate w podobie, a nie wpadac na forum i panowie dajcie numer do tapicera, albo wogole gdzie dostane to czy tamto...
co do mojego lakieru i zdjec to chcialbym nadmienic ze nigdy w zyciu zadnych photoshopow nie uzywalem, innymi slowy nigdy zdjec nie retuszowalem, tylko wprawne oko znajdzie szczegoly na starych zdjeciach ile bylo nie dociagniec lakieru, skoro Ty uwazasz ze na zdjeciach byl igla? no coz ja tez idealem nie jestem i szczerze mowiac gdybym nie jezdzil tym autem na codzien i nie wiedzial na ktory punkt na aucie sie skupic zeby zobaczyc odpanieta baze, to takze bym uwazal ze na zdjeicach jest igla

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 04 sie 2011, 12:58

Kolczat pytałem o kratę z Golfa GTI a nie o jakikolwiek wzór. Zadając pytanie na forum, zapytałem o ten konkretny, bo nie mogłem go wyszukać. To co podał Słonik, to już inna sprawa. Generalnie kończymy ten temat, bo nie będziemy tu trajkotać jak baby :)

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 04 sie 2011, 13:01

no ale skoro chcesz miec orginalna krate to sie kupuje orginalne, a jak moze zawuazyles orginalne rzeczy sa drogie, wiec majac takowy plan trzeba sie z tym liczyc, takze naprawde nie wiem po co wogole to napienianie sie

Awatar użytkownika
szuan
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: szuan » 04 sie 2011, 17:34

ori krata mk1 oferuje grupa wolfsgruppe.

cena: 150zł m/b

Szer: 1.5m
Cena za metr bieżący.

Obrazek

link: http://www.wolfsgruppe.com/index.php/pl/shop

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 04 sie 2011, 19:47

slugs pisze:To zapodaj linka z materiałem w kratę jak w golfie gti, ale nie w cenie z wolfsgruppe, bo jest co najmniej śmieszna w swojej tragedii ;]
szuan pisze:ori krata mk1 oferuje grupa wolfsgruppe.

cena: 150zł m/b

Szer: 1.5m
Cena za metr bieżący.
czlowieku jak takie ceny uznajesz za smieszne w swej tragedii to daj sobie spokoj ze zmianami w samochodzie :mrgreen:

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 04 sie 2011, 20:36

Jeśli od cen uzależniasz zapęd do tuningowania to... zobacz ile np. kosztuje robienie Audi V8 a potem pogadamy. Jak to kiedyś powiedział DUO (cytauję z pamięci) "robienie b4 polega na kupieniu części i zamontowaniu". Mówił to w kontekście robienia swojej B2, do której części nie ma i o wszystko trzeba się starać po stokroć bardziej niż do Audi B4.
Masz zderzak z rs2 klejony w 100 miejscach, nie uważasz, że takie coś nie przystaje osobie, która innym daje rady w stylu takiej, jaką dałeś powyżej? "jak 150zł za materiał to za dużo, to daj sobie spokój z samochodem"?

Ja się nie napinam, ale odnoszę wrażenie, że Ty piszesz do mnie z pozycji jakiegoś tuning guru mastera, który orzeka, a nie np. radzi.
Jeśli się mylę, to wyprowadź mnie z błędu. Bo nie widzę powodu by kontynuować naszą rozmowę a taki sposób, w jaki ona przebiega obecnie :)

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 05 sie 2011, 00:03

poprostu wszyscy tu sie nauczyli ze wchodza i dostaja wszystko na dloni i dlubia w domu pozniej foty i o tak zrobilem ladnie? taaak ladnie ladnie, super... ja rozumiem orginalne pomysly, ale jezeli masz orginalny pomysl to nie mozesz isc sciezka podobna do opisanej wyzej, czyli tak jak ze zderzakiem i soczewkami czy kolami, pomysl juz byl i wystarczylo kupic graty jak mowisz... no i w efekcie masz naprawde ladnie wygladajace auto, to juz pisalem i z powodu jakiejs tam dyskusyji nie zmienie tego zdania, ale chodzi mi o kontekst tej graty z gti, skoro ona kosztuje duzo, tzn ze z jakiegos powodu, od chocby takiego ze nie da sie tak latwo jej podrobic, wiec trzeba kupic orginal, jezeli chcesz zapalcic mniej to kupujesz nie orginal, czyli nie wygaldajaca ideantycznie jak orginal i to wlasnie Ci doradzilem - tak doradzilem bo madrowac sie zaczalem pozniej bo oczywiscie mi napisales ze takie podobne (nie orignalne) Cie nie interesuja bo chcesz orginal, wiec w koncu sie zdecyduj kup to od chlopakow z wolfsgruppe i pokaz efekt koncowy bo sam jestem ciekaw jak to bedzie wygladac...

prostujac moja sprawe zderzaka, to wtedy kiedy ja go kupowalem nie mialem innego wyjscia, bo nie znalem Harrego i nie mialem dostepu do takich czesci, wiec bralem co bylo, a ze sie nie znalem na tym czy to jest polamane czy tylko popekane, no coz... czlowiek uczy sie cale zycie, tylko ze ja dziele sie z tym dalej, co moze sie wydawac innym za "orzekanie"

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 05 sie 2011, 01:39

Rzeczywiscie maska b3 + cfl wyglada jakoś fajniej niż b4. No i soczki swoje robia.

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 07 sie 2011, 10:38

Materiału jednak taniej się kupić nie da, więc pójdzie ten z wolfsgruupe. Co do ceny to i tak uważam, że jest przesadzista i nie warta kawałka szmaty, no ale to przeżyję... z resztą nie będę tym obijał sofy w salonie tylko tylną półkę, więc całej belki materiału nie potrzebuję ;)

Dzięki wszystkim za opinię, teraz walczę z boczkami przednimi, bo jak widać na foto miałem poliftowe, a potrzebowałem przed lifty. Boczki już zakupione, czekają w kolejce, niestety, na obszycie ich skórą.

Awatar użytkownika
Zayebatsu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zayebatsu » 11 sie 2011, 13:04

Daaaarek róbta coś z tym grillem bo parszywie wygląda <palma> A ja właśnie jade do wrocka co by na 27go z lekka jeszcze odróżnić moje od Twojego się trzeba będzie jakoś razem ustawić w laskach co by dwie kupy obok siebie stały <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi Coupe / Cabrio.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl