[B3 1.8 JN] auto nie trzyma obrotów na LPG
[B3 1.8 JN] auto nie trzyma obrotów na LPG
Witam mam takie pytanie nie wiem czy mozna to uznać za problem mianowicie gdy w zbiorniku lpg jest już ok 5l gazu i mniej to auto jest jakies takie mulne ciezko obroty mu utzrymać i czasem nawet strasznie mu spadają wrecz do 400. Co to ??
Ostatnio zmieniony 08 sie 2011, 23:33 przez DominikB4, łącznie zmieniany 1 raz.
A jak byś zapytał brata to byś się dowiedział :-x Dzieje się tak bo w zbiorniku nie ma już odpowiedniego ciśnienia i w instalacji już , można powiedzieć te ostatnie 5l to same ochłapy. Dlatego braciszku nie powinienneś dopuszczać do takich sytuacji. Kiedy ci zaczyna juz kuleć na obrotach zatankuj ją , jak chcesz utrzymać ten silniczek w dobrej kondycji ;] Przynajmniej ja tak ze swoją robie i jeździ już 107tyś na gazie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Może masz rurkę za wysoko że ostatki LPG ze wychodzą w fazie gazowej a nie ciekłej. Przez to gaz paruje w zbiorniku, spada tam temperatura przez to spada ciśnienie bo zimny LPG nie chce parować.
Jak chcesz wyjeżdżać gaz co do ostatnich resztek należałoby sprawdzić czy rurka pobierająca ciekły LPG sięga do dna, jeśli nie to można przedłużyć.
Może masz zbiornik zamontowany w złem pozycji i też będzie ściągać mniej gazu.
A nie lepiej tankować więcej i liczyć kilometry i zanim gaz się skończy :?:
_uwaga
Jak chcesz wyjeżdżać gaz co do ostatnich resztek należałoby sprawdzić czy rurka pobierająca ciekły LPG sięga do dna, jeśli nie to można przedłużyć.
Może masz zbiornik zamontowany w złem pozycji i też będzie ściągać mniej gazu.
A nie lepiej tankować więcej i liczyć kilometry i zanim gaz się skończy :?:
_uwaga