[All] FAQ - kosmetyki samochodowe
Umiera bo nie każdy ma zajawke na wydawanie kasy i spędzanie całego dnia albo i 2 na kompletny detailing. Ja to przerabiałem w zeszły weekend, sobota od 9 do 18 i niedziela od 11 do 18. Zestaw Megsa dostałem na urodziny od przyszłej żony <ok>
Dokupiłem kilka brakujących ogniw ( większa glinka BH Regular, aplikator german, IPA, kilka dodatkowych fibry i jazda. Na plastiki i listwy poszedł AutoGlym Body Shop 07B. Ja osobiście jestem z efektów bardzo zadowolony <ok>
Dokupiłem kilka brakujących ogniw ( większa glinka BH Regular, aplikator german, IPA, kilka dodatkowych fibry i jazda. Na plastiki i listwy poszedł AutoGlym Body Shop 07B. Ja osobiście jestem z efektów bardzo zadowolony <ok>
Tak jak kolega wyżej napisał nie każdy poświeca czas weekendowy na to by doprowadzić auto do perfektu wizualnego.
Moje niektóre kosmetyki używane do mojej zabawki:
Polerka lakieru przy totalnym syfie co jakiś czas pastą G3...
Cliner sonaxa
politura sonaxa
Wosk Collinte 476
Do felg polecam preparat tenzi...Magiczny wystarczy piana a juz widać efekt.
Zaś do wnętrza polecam meguiar's gold class trim detailer...widziałem i czyni cuda
Oto efekty:
Moje niektóre kosmetyki używane do mojej zabawki:
Polerka lakieru przy totalnym syfie co jakiś czas pastą G3...
Cliner sonaxa
politura sonaxa
Wosk Collinte 476
Do felg polecam preparat tenzi...Magiczny wystarczy piana a juz widać efekt.
Zaś do wnętrza polecam meguiar's gold class trim detailer...widziałem i czyni cuda
Oto efekty:
Ok, troche benzyny na szmatkę i smoła zeszła Dzięki za podpowiedź, PiterB.
A macie jakiś sposób na te muchy? Samochód garażowany, maska nagrzana to muchy siedzą i brudzą
@edit
zastanawiam się nad kupnem tych środków:
K2 ANTI-INSECT 700ml
K2 EXPRESS PLUS 1L SZAMPON
K2 BONO CZERNIDŁO
Mogę je pewnie brać? Czy jakieś uwagi odnośnie tych środków ?
A macie jakiś sposób na te muchy? Samochód garażowany, maska nagrzana to muchy siedzą i brudzą
@edit
zastanawiam się nad kupnem tych środków:
K2 ANTI-INSECT 700ml
K2 EXPRESS PLUS 1L SZAMPON
K2 BONO CZERNIDŁO
Mogę je pewnie brać? Czy jakieś uwagi odnośnie tych środków ?
na usunięcie smoły polecam prickbort mac. Jeśli chodzi o owady to najpierw należy zapobic ich przywieraniu a przynajmniej zminimalizować poprzez woskowanie auta. Wiadomo jazda w trasie większe prędkości to i robaki będą na masce wtedy czasem wystarczy piana aktywna a na bardziej uciążliwe polecam Autofinesse citrus power
-
- Forum Audi 80
trzeba troszkę reaktywować temat , widzę że już kilka osób żywa kosmetyków klasy premium , jak wasze opinie , przemyślenia ? Ja mam chopla na punkcie kosmetyki aut , więc jak byście mieli jakieś pytania można walić śmiało , z chęcią odpowiem doradzę , podrzucę jakieś fotki
[ Dodano: 2013-12-26, 13:30 ]
I oczywiście polecam zaopatrywać się w kosmetyki klasy premium , bo może kieszen lekko zaboli przy kupnie , ale w ogólnym rozrachunku kosmetyki są bardziej wydajne niż sklepowe
[ Dodano: 2013-12-26, 13:31 ]
Polecam APC nielsen cyclone bądź mocniejszy shinny garage red devile hd w stężeniu 1:3
[ Dodano: 2013-12-26, 13:30 ]
I oczywiście polecam zaopatrywać się w kosmetyki klasy premium , bo może kieszen lekko zaboli przy kupnie , ale w ogólnym rozrachunku kosmetyki są bardziej wydajne niż sklepowe
[ Dodano: 2013-12-26, 13:31 ]
tomekk666 pisze:Wie ktoś może co może być dobre do usunięcia czarnych rysek z jasnych boczków :?:
Podejrzewam, że zostały one zrobione butem przy wsiadaniu do auta :roll:
Polecam APC nielsen cyclone bądź mocniejszy shinny garage red devile hd w stężeniu 1:3
-
- Forum Audi 80