Sekwencja problem po założeniu
-
- Forum Audi 80
Sekwencja problem po założeniu
Witam was wszystkich jestem tu nowy znalazłem podobny temat ale nie ma tam problemu który wystepuje u mnie a więc zdecydowałem sie na założenie instalacji sekwencyjnej uzywanej komputer stag 300 wtryskiwacze magicjeta o tóż po założeniu spalanie spadło ale auto nie przyspisza tak jak na benzynie podczas dodawania i puzczaniu gazu szarpie samochodem dzieje sie to tylko na gazie i przy dodawaniu gazu tak jak by go cos dusiło nie mogę sobie z tym poradzić może ktos z was miał podobny problem prosze o pomoc pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
najprawdopodobniej została zamontowana instalacja bez ówczesnego przygotowanie jej do Twojego samochodu.
do zrobienia:
dysze (sprawdź średnicę dyszy w poszczególnych wtryskiwaczach), regulacja ciśnienia na reduktorze, ustawienie w komputerze gazowym parametrów silnika i ustawienie mapy.
wtedy uzyskasz satysfakcjonujący efekt. spotkałem się, że został przełożony gaz z audi 1.6 do 1.8 t bez najmniejszej ingerencji w instalację, żywcem przełożony do nowego auta i facet się dziwił czemu nie chodzi..
i popraw tagi bo nawet nie wiadomo o jakie auto i silnik chodzi..
do zrobienia:
dysze (sprawdź średnicę dyszy w poszczególnych wtryskiwaczach), regulacja ciśnienia na reduktorze, ustawienie w komputerze gazowym parametrów silnika i ustawienie mapy.
wtedy uzyskasz satysfakcjonujący efekt. spotkałem się, że został przełożony gaz z audi 1.6 do 1.8 t bez najmniejszej ingerencji w instalację, żywcem przełożony do nowego auta i facet się dziwił czemu nie chodzi..
i popraw tagi bo nawet nie wiadomo o jakie auto i silnik chodzi..