do wymiany masz serwo mialem podobna opcje u siebie wymienilem serwo i jest okskiner pisze:Nie będę rozpoczynał nowego tematu jeśli problem jest zbliżony... z tym, że przy wciskaniu pedału który oczywiście wpada do podłogi słychać jakby uciekało jakieś ciśnienie z wnętrza serwa. Podejrzewać można właśnie serwo?
Ubytków płynu nie ma.
Układ porządnie odpowietrzony (ponad 1L przelanego płynu)
Dodam, że stało się w to w czasie odpowietrzania. Wszystko było ok, do czasu gdy przy którymś naciśnięciu pedału przy pompowaniu nagle sam wpadł przy zakręconych zaworkach.
Ktoś ma jakieś pomysły?
[b4 1993r 2.8sedan] wpada pedał hamulca...
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
No właśnie z technicznego punktu powinien przepływać dalej i powinien się zatrzymać na tylnych cylinderkach. Z twojego pisania mechanik popełnił błąd bo miałeś problem z tylnymi hamulcami a on je odciął poprzez wymianę niepotrzebną regulatora.
Gdy auto masz załadowane wagowo z tyłu to i tak regulator puszcza na max.
Ciekawe gdzie zawracał jak to układ hydrokinetyczny. Nie ma powrotu.
Gdy auto masz załadowane wagowo z tyłu to i tak regulator puszcza na max.
Ciekawe gdzie zawracał jak to układ hydrokinetyczny. Nie ma powrotu.
Witam mam/mialem podobny problem , podczas gwaltownego hamowania hamulec trzymal sztywno, chyba ze chwile dluzej stalem na gorce na skrzyzowaniu to wpadal coraz nizej,. ale podczas delikatnego wpadal w podloge i hamowanie zaczynalo sie przy podlodze, u mnie rozwiazaniem bylo przeczyszczenie prowadnic w zaciskach, co prawda zrobilem to narazie w jednym kole w ktorym mialem uszkodzone oslonki , ale jest zdecydowanie lepiej , w weekend pewnie wezme sie za pozostale kola , zobaczymy jaki bedzie efekt , niby banalne a jednak u mnie to bylo problemem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam