[B3 1Z] Moja czarnulka, to już koniec :( / 66
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Samochód by się turlał ale od dwóch tygodni mam tylko pół godziny dziennie...
A tutaj belkę pod tarcze trzeba było dostać itp.
Ale już niedługo wyjadę nim. Belka na samochodzie, tarcze są przetoczone bo jeszcze dobrą grubość miały i nie były krzywe, zaciski w ropie się moczą. Powoli do przodu :mrgreen:
A tutaj belkę pod tarcze trzeba było dostać itp.
Ale już niedługo wyjadę nim. Belka na samochodzie, tarcze są przetoczone bo jeszcze dobrą grubość miały i nie były krzywe, zaciski w ropie się moczą. Powoli do przodu :mrgreen:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Ale zawsze mylo i myje sie ropa, coby w przypadku jakis uszczelek, gumek, przewodów nie uszkodzic ich...pawelrybak15 pisze:Co do moczenia zapieczonych części to benzyna sie nie nadaje, ale do mycia zasyfionych smarami, olejami itp jaknajbardziej <ok>skoti pisze:Patrz a Pawelrybak twierdzi ,że moczy się i myje w benzynie a nie w ropie :!: :?:trepek pisze: zaciski w ropie się moczą. :mrgreen:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To może Ty tak robisz :mrgreen:sagem pisze:Ale zawsze mylo i myje sie ropa, coby w przypadku jakis uszczelek, gumek, przewodów nie uszkodzic ich...pawelrybak15 pisze:Co do moczenia zapieczonych części to benzyna sie nie nadaje, ale do mycia zasyfionych smarami, olejami itp jaknajbardziej <ok>skoti pisze: Patrz a Pawelrybak twierdzi ,że moczy się i myje w benzynie a nie w ropie :!: :?:
Ja używam benzyny do mycia części a do czyszczenia zapieczonych śrub, itp BG In-Force, albo ostatecznie WD40 i jeszcze nigdy nic złego się z tego powodu nie stało
Ale róbta co chceta, ja wolę ON użyć do jazdy <lol>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Rób co chcesz, ja swoje wiem i zdania nie zmienie. Benzyna nie nadaje sie do niczego innego, a przy obecnych jej cenach to już nie nadaje sie do niczego Testowałem kiedyś skuteczność ON jako środka do ratowania zapieczonych części i efekt był kiepski, z kolei preparat BG In-Force polecam, jest o wiele skuteczniejszy od WD40 <OK>
A do mycia wszystkiego używam ostatnio taki czerwony płyn który doskonale radzi sobie z każdymi syfami w postaci nierozcieńczonej, a rozcieńczony sprawdza się idealnie przy myciu samochodu itp.
A do mycia wszystkiego używam ostatnio taki czerwony płyn który doskonale radzi sobie z każdymi syfami w postaci nierozcieńczonej, a rozcieńczony sprawdza się idealnie przy myciu samochodu itp.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Jeszcze przewody przykręcić i płyn zalać.
Oczywiście, że prowadzi - na dobrą i prawdziwą drogę Cię kieruję :mrgreen: Benzyna nie moze być lepsza w czyszczeniu od ON, ponieważ jest przetworzona i pozbawiona wielu składników.pawelrybak15 pisze:A tak zmieniając temat, bo ta dysuksja nie prowadzi do niczego
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: