tomeklup pisze: [ Dodano: 2011-06-07, 17:05 ]
panowie problem byl w cewce po zmianie pali cacy prawie natychmiast niegasnie niedusi sie ani niema zadnego dymu
[80b3. 1.8]Silnik Gasnie, i ciezko pali na cieplym. Cewka?
witam ponownie panowie problem znow sie powtorzyl w cewce olej wyparowal jest kompletnie sucha i powrucil jeden z objawow ze auto juz dwa razy zgaslo jak sielnik byl rozgrzany i trzeba bylo czekac az ostygnie
i tu kieruje moje pytania:P
1.czy jest jakis czujnik temp ktor moz eodcinac zaplon czy cos podobnego?
2.odczuwam ze silnik zbytnio sie nagrzewa i moze temu cewka sie gotuje co to moze powodowac?
3.a gdy silnik raz zgasl mierzylem napiecie na przewodach przy cewce i raz bylo 12v a raz nie i niewiem wlasnie czemu.
4. czy ma ktos schemat instalacjei elektrycznej tego wlasnie zaplonu
z gory dzieki za odp. i pozdrawiam
i tu kieruje moje pytania:P
1.czy jest jakis czujnik temp ktor moz eodcinac zaplon czy cos podobnego?
2.odczuwam ze silnik zbytnio sie nagrzewa i moze temu cewka sie gotuje co to moze powodowac?
3.a gdy silnik raz zgasl mierzylem napiecie na przewodach przy cewce i raz bylo 12v a raz nie i niewiem wlasnie czemu.
4. czy ma ktos schemat instalacjei elektrycznej tego wlasnie zaplonu
z gory dzieki za odp. i pozdrawiam
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Kolega tak miał w citroenie ax, że jak mu się rozgrzał silnik to gasł i w ogóle nie było iskry. Przyczyną był przegrzewający się moduł zapłonowy. Co do zasilania cewki to chyba w każdej audi 80 napięcie po przekręceniu kluczyka zapłonu podawane jest przez parę sekund impulsowo. Dlaczego? Nie mam pojęcia <ok> .
Ja bym spróbował podmienić na początku cewkę od innego auta. Jeśli to nie pomoże to trzeba szukać dalej.
Ja bym spróbował podmienić na początku cewkę od innego auta. Jeśli to nie pomoże to trzeba szukać dalej.
hm mialem ten problem ponad miesiac temu i kupilem nowa cewke ta jest juz pewnie uszkodzona ale przecierz jest cos co musialo ja uszkodzic i chce sie dowiedaiec co bo 200zl to niemalo i niebede raczej wymienial co miesiac az do zimy
1. a i wie ktos czy jest jakis czujnik temp ktory odcina zaplon?
i potrzebnuje schematu tej instalacji;p to moze rozwiazemy ten problem i pomozemy innym
[ Dodano: 2011-08-30, 09:32 ]
rozwiazalem problem samemu. zamykam temat
1. a i wie ktos czy jest jakis czujnik temp ktory odcina zaplon?
i potrzebnuje schematu tej instalacji;p to moze rozwiazemy ten problem i pomozemy innym
[ Dodano: 2011-08-30, 09:32 ]
rozwiazalem problem samemu. zamykam temat