Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 PM] trzeszczy przy skręcie,wyje przy rozpędzaniu się

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 PM] trzeszczy przy skręcie,wyje przy rozpędzaniu się

Post autor: KoralB3 » 03 sie 2011, 15:30

Mam takie dwa problemy odnośnie swojej OOOO

Podczas skręcania kierownicą nawet delikatnie okropnie skrzypi.. z początku myślałem że to końcówka drążka ale na warsztacie powiedzieli mi że to przekładnia jest rąbnięta .. ale czy na pewno ? ? Czytałem jeszcze że przyczyną mogą być kończące się łożyska amortyzatorów ..

Regeneracja to kosztowana sprawa przechodziłem ją dopiero co w passacie i wyniosła 700zł co do audi to miałbym na przełożenie swoje od 90tki

Druga sprawa to taka ze podczas startowania 1 .. 2 słychać takie wycie nie wiem jak to dobrze opisać .. Nie mam pojęcia co to :roll:

Bardzo proszę o pomoc bo już się nie da jeździć z tym skrzypieniem bo naprawde ostro już trzeszczy..

Awatar użytkownika
pawelec_
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: pawelec_ » 03 sie 2011, 18:47

potwierdzę owe spostrzeżenia piotrka... bo jeździłem jego A80 i skłaniam sie poparcia ze to moze być przekładnia :roll:

P.S. jak sie zdecydujesz na wymianę to daj znać.. z kolegą denzelek wyleczymy A80 u lekarza :mrgreen:

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 03 sie 2011, 18:54

Dzisiaj podjechałem do nas na brukową na warsztat i spotkałem się naprawdę z typowym facetem siedzącym w biurze .. Po zapytaniu się czy można by było zerknąć do audi bo jest taka sprawa powiedział że aktualnie nie ma miejsc dopiero piątek .. na to drugi facet pyta czy to pisk czy skrzypienie ja mówię że skrzypienie i teoretycznie przekładnia ale nie jestem pewien na to chciał się pochwalić swoją wiedzą i zaczął mówić o tym i o tamtym a na koniec z wielkim uśmiechem na twarzy stwierdził że jak na taki stary samochód to żebym wjechał w kałużę to ucichnie .. no to mu grzecznie powiedziałem że w kałużę to sobie on może wjechać i po prostu wyszedłem .. Szkoda że niektórzy mają takie zdanie o starszych modelach audi ;]

Awatar użytkownika
pawelec_
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: pawelec_ » 03 sie 2011, 18:57

trzeba było odpowiedzieć ze Twoje Audi wjedzie w kałużę i spokojnie wyjdzie, a nie jak nowe auta typu SUV wjadą to h.u.j i stoi <rotfl>

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 03 sie 2011, 21:20

Mam nadzieje że ktoś pomoże .. doradzi ..

2.0

Post autor: 2.0 » 04 sie 2011, 21:15

a podnies auto na kobylki i krec wtedy jak kolumna to bedzie slychac dalej a jak lozyska to ucichnie. a moze sworznie wahaczy ci sie zacieraja

Awatar użytkownika
Tomiko9
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Tomiko9 » 05 sie 2011, 10:16

Hejka! Jak ostatnio (ze 2 miechy temu) mieniałem amorki z przodu to jedną poduszkę (łożysko) już miałem wysypane,jak wydarłem kolumnę to się śruty wysypały :-) ,ale wcześniej pod czas jazdy tylko stukało,nie skrzypiało,więc chyba łożysko odpada,przegub raczej na pełnym skręcie słychać,kurcze,oby nie kolumna...
Aha,ewentualnie co do skrzypienia skręć do oporu w lewo i wyjdź popatrzeć pod maskę na ,,mieszek'',czy nie jest rozcięty,może jest i wdarło się tam syfu trochę i skrzypi przy skręcie,ale dopiero przy pełnym skręcie zobaczysz w jakim jest stanie.

noorbi

Post autor: noorbi » 15 sie 2011, 11:56

KoralB3 tak bez oglądania auta, ciężko coś powiedzieć.
Może skrzypieć magiel, może łożysko amorka, mogą sprężyny nawet.
Weź kogoś do pomocy, podjedźcie na podnośnik i wtedy kręć. A kumpel niech osłuchuje skąd dochodzi skrzypienie.
Można jeszcze ten stetoskop diagnostyczny przystawić i wtedy elegancko wybadacie.
Powodzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl