Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi Coupe 2.0 AAD] Dziwne rzęzienie w silniku

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
davidpolska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davidpolska » 15 sie 2011, 21:39

kolego masz za mocno napięty pasek od rozrządu i rolka jest do dupy; ja tak miałem u siebie; za mocno mi naciągnoł mechanik rolke; podjechałem do niego na drugi dzień żeby poluzował i nic; dopiero wymieniłem rolke i efekt ustał; rolka dużo nie kosztuje to możesz zobaczyć; a rozrządu nie musisz wyciągać żeby rolke zmienić tak mi się wydaje; u mnie rzęzi ale tak zamieszczam na filmiku; po rozgrzaniu strasznie głośno chodzi; jak jest zimy to ok nic nie słychać; może koledzy wy mi też doradzicie;

sesej
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sesej » 15 sie 2011, 23:37

Dzięki za podpowiedź,byłem u mechanika i powiedział że owszem za mocno naciągnięty pasek ale od alternatora......teraz nie wiem,wkrótce poluzuje alternator tak o jeden ząbek,zobaczymy.....a propos rolki to jest SKF więc raczej dobrej marki....a pasek rozrządu naciągnięty z czuciem,nie wiem zobaczymy po tym alternatorze....jeśli nie ustanie to dobierzemy się do napinacza :)

popolony
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: popolony » 16 sie 2011, 17:53

Może zobacz , Koło pompy wody po lewej jest taka (blaszka)
Gdzieś w tym miejscu (foto) Musiał Byś ja dogiąć i zobaczyć
Obrazek

To tylko Spostrzeżenie .... :mrgreen:

sesej
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sesej » 17 sie 2011, 16:41

popolony dzięki za podpowiedź dziś właśnie zaglądałem do silnika poluzowałem pasek od altka i dalej brzęczy,a napinacz hmm.....mam już zdrowo objechaną śrubę tą na torxa i za bardzo nie powojowałem z napinaniem czy też luzowaniem......ale dobra Twoja sugestia bo tak słuchałem i słuchałem i chyba coś tak jakby przy tej waterpompie brzęczało jutro sobie spojrzę....a propos śruby od napinacza to można gdzieś taką dosztukować....najlepiej dokupić?? jest ona wykręcana całkiem.....wie ktoś??

popolony
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: popolony » 17 sie 2011, 17:36

sesej, Widzę że jesteś z SY :) to podjedz sobie Na ul.Arki Bożka (zakład Obok wodociągów ) (pierwszy z brzegu )Jest tam taki Majster Rafał i poproś go aby zajrzał , to ci to machnie :) w 5min

sesej
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sesej » 18 lis 2011, 16:46

Chwile mnie nie było na forum i teraz nadrabiam zaległości....okazało się że"kolega mechanik" za mocno napiął pasek rozrządu i wszystko aż jęczało,zmeniliśmy pasek z drugim kolegą mechanikiem,który zna się co nieco na rzeczy i jest ok cieszę się że mam na 60 tyś km spokój :).....tzn w tej chwili to już 10 tyś km zrobiłem i dalej jest w porzo :) oczywiście "kolega mechanik" oddał kasę za drugi pasek :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl