Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 AVANT]Mocowanie zbiorniczka spryskiwacza tylnej szyby

ODPOWIEDZ
kleryk
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[80 B4 AVANT]Mocowanie zbiorniczka spryskiwacza tylnej szyby

Post autor: kleryk » 01 sie 2011, 22:01

Pytanie i prośba do posiadaczy Avantów. Jak u Was zamocowany jest zbiorniczek spryskiwacza tylnej szyby ten w schowku po prawej stronie, oraz jak zamocowana jest pompka centralnego zamka.

Dzisiaj zauważyłem wodę w bagażniku, która wyciekła ze zbiorniczka i podejrzewam, ze cieknie w miejscu w którym wciska się pompkę bo wchodzi dość luźno, ewentualnie pęknięty wężyk?

I właśnie zastanowiło mnie to, że ten zbiornik u mnie leży tam luźno. Jutro w dzień to dokładnie oglądnę.

Byłbym wdzięczny za zdjęcia.

Awatar użytkownika
Easyrider
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Easyrider » 16 sie 2011, 19:51

Sprawa wygląda tak: na tylnej ścianie (tam gdzie tylna lampa) przykręcona jest taka prowadnica - uchwyt. Nie wiem jak to inaczej opisać, a zdjęć nie mam. Zbiornik ma w sobie przetłoczenie pasujące do tej prowadnicy. Wsuwa się go po prostu z góry na ten uchwyt.

W zbiorniku jest dziurka z gumową uszczelką (na dole ale nie od spodu, tylko w przetłoczeniu) w którą wchodzi pompka. Od pompki idzie rurka do klapy. Możliwe że Ci się wyczepiło - skoro zbiornik jest luźny. Proponowałbym wymontować boczek i wyjąć satąd wszystko do suszenia, skoro miałeś duży wyciek.

kleryk
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kleryk » 16 sie 2011, 21:52

Punkcik dla Ciebie.

Sprawa ogarnięta po dokładnych oględzinach. Okazało się, że uchwyt mam tylko zbiorniczek nie był wczepiony. Wyciągnąłem go wyjąłem pompkę i uszczelkę, osuszyłem, wcisnąłem z powrotem wszystko teraz ciaśniej siadło. Na razie jest ok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl