[B4 All] Sprężyna napędowa prędkościomierza
[B4 All] Sprężyna napędowa prędkościomierza
Witam. Gdzie moge kupic te sprezyne? Chodzi mi glownie o ta ktora cofa licznik kiedy zmniejsza sie predkosc. Ostatnio naprawiałem licznik kilometrow i rozbierajac mechanizm uszkodzilem ta sprezyne (zagiela sie w kilku miejscach) i boje sie ze teraz przeklamuje predkosc.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Wydaje mi się, że sprężynka nie powinna mieć wpływu na poprawność wskazań. Tym bardziej, że liczniki VDO przekłamują same w sobie <ok> .
Dokładność wskazań, powinna być taka sama jak wcześniej, tym bardziej, że silniczek krokowy precyzyjnie odlicza ilość skoków ośki. Jedynie jeśli chodzi o tą sprężynę to w zasadzie jeśli już miała by być uszkodzona to byłyby problemy z powrotem wskazówki na spoczynkowe położenie. Warto by sprawdzić czy wskazówka sama wraca z różnych położeń na skali.
Dokładność wskazań, powinna być taka sama jak wcześniej, tym bardziej, że silniczek krokowy precyzyjnie odlicza ilość skoków ośki. Jedynie jeśli chodzi o tą sprężynę to w zasadzie jeśli już miała by być uszkodzona to byłyby problemy z powrotem wskazówki na spoczynkowe położenie. Warto by sprawdzić czy wskazówka sama wraca z różnych położeń na skali.