[80 B4 1.9 AHU] słaby hamulec pedał w połowie. Pomocy
[80 B4 1.9 AHU] słaby hamulec pedał w połowie. Pomocy
Witam mam taki problem. hamulce są bardzo słabe a pedał reaguje tak od połowy dopiero. trzeba bardzo mocno cisnac dopiero hamuje. Zmienione szczeki z tyłu z przodu klocki. przesmarowane prowadnice itp itd nic sie nie blokuje wszystko jest dobrze. czy to wina pompy hamulcowej ? czy moze serwo? da sie jakos to podrególowac gdzies na serwie czy nie bardzo ? prosze o pomoc
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Objawy przy uszkodzonej pompie to np. wpadanie pedału hamulca w podłogę, nierównomierna siła hamowania, najczęściej jest tak że hamują koła po przekątnej z większą siłą od tych kół po drugiej przekątnej (;P). Jak jest serwo uszkodzone to trzeba używać dużej siły i mogą występować jakiś zakłócenia w pracy silnika (nieszczelność)
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Re: [80 B4 1.9 AHU] słaby hamulec pedał w połowie. Pomocy
Może po wymianie szczęk nie wyregulowałeś dobrze ręcznego. Zauważyłem znaczną poprawę skuteczności hamowania jeśli ręczny blokuje koła po zaciągnięciu na 3 lub 4 ząbek, szczęki są bliżej powierzchni ciernej, co za tym idzie po naciśnięciu hamulca hamowanie następuje szybciej.JanekAudi pisze:Witam mam taki problem. hamulce są bardzo słabe a pedał reaguje tak od połowy dopiero. trzeba bardzo mocno cisnac dopiero hamuje. Zmienione szczeki z tyłu z przodu klocki. przesmarowane prowadnice itp itd nic sie nie blokuje wszystko jest dobrze. czy to wina pompy hamulcowej ? czy moze serwo? da sie jakos to podrególowac gdzies na serwie czy nie bardzo ? prosze o pomoc
Witam.
Dołączę się do tematu ponieważ mam problem z przewodami, mianowicie dwa przewody idące pod siedzeniem pasażera są zerwane i połączone gumowym wężem. Chcę je wymienić tylko chciałbym się dowiedzieć jaka jest długość tych przewodów? One chyba są łączone w okolicach ściany grodziowej i idą aż do do tylnej belki?
Dołączę się do tematu ponieważ mam problem z przewodami, mianowicie dwa przewody idące pod siedzeniem pasażera są zerwane i połączone gumowym wężem. Chcę je wymienić tylko chciałbym się dowiedzieć jaka jest długość tych przewodów? One chyba są łączone w okolicach ściany grodziowej i idą aż do do tylnej belki?
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Płyn DOT3 jest bardzo szkodliwy dla wszelkich gumowych elementów układu hamulcowego w naszych audi. Często po zalaniu takim płynem, padają tłoczki w pompach hamulcowych i w cylinderki zacisków. Do aut z grupy VAG lejemy tylko DOT4/DOT5.JanekAudi pisze:... co jesli jest płyn dot3 ?
[ Dodano: 2011-08-19, 08:30 ]
Musisz mieć, popatrz dokładnie pod autem.JanekAudi pisze:a to ja nie mam wogóle czegos takiego u siebie
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: