[80/B3] Nie chodzi licznik oleju,prędkościomierza,prędkości.
kurcze .... przeczytałem tego twojego posta i biegiem zobaczyć i był skręcony na najmniej podkręciłem i chodzi tak jak ma być widać wszystko nawet nie wiem kiedy mi się to skręciło bo ja tego nie przekręcałem czyli zostały światła cofania i kurcze brak 3 kontrolek jak zapalam silnik które zawsze się świeciły, czyli ręczny olej i coś tam akumulator
Hehe,to połowa problemu z głowy Piotrkowi,co do wstecznego,to jak bezpieczniki całe to musisz ten przewód w miejscu skręconym zbadać,sprawdzałeś podłączenie tych dwóch kostek żółtej i niebieskiej do zegarów?icedfan pisze:czyli zostały światła cofania i kurcze brak 3 kontrolek jak zapalam silnik które zawsze się świeciły, czyli ręczny olej i coś tam akumulator
eee no to pomogłem !!! poprosze o punkcik ! audi -proste rozwiazania
[ Dodano: 2011-08-20, 20:50 ]
he tak pomyslałem ..moze zarówki wypadało by sprawdzic ?czy sa i w jakiej kondycji sa styki
[ Dodano: 2011-08-20, 21:00 ]
podumam przez noc nad pozostałymi swiatwełkami ale stawiam na wtyczki ale jak cos to nieszkodzi wyciagnac zegary i je przetrzec od srodka ja przetarłem czyms od mebli szybke czyms do okien i jest teraz jak z fabryki . i zaróweczki wykrecaj i sprawdz czy nie spalone ale niewydaje mi sie .wpisz w google nap. audi 80 brak wskazników nap.
znalazłem takie cos;http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1136900.html
tyle odemnie jutro bede z doskoku na necie ale spox szybciej gg 7745368
[ Dodano: 2011-08-20, 20:50 ]
he tak pomyslałem ..moze zarówki wypadało by sprawdzic ?czy sa i w jakiej kondycji sa styki
[ Dodano: 2011-08-20, 21:00 ]
podumam przez noc nad pozostałymi swiatwełkami ale stawiam na wtyczki ale jak cos to nieszkodzi wyciagnac zegary i je przetrzec od srodka ja przetarłem czyms od mebli szybke czyms do okien i jest teraz jak z fabryki . i zaróweczki wykrecaj i sprawdz czy nie spalone ale niewydaje mi sie .wpisz w google nap. audi 80 brak wskazników nap.
znalazłem takie cos;http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1136900.html
tyle odemnie jutro bede z doskoku na necie ale spox szybciej gg 7745368
hmm ? nie chodzą , wczoraj wieczorkiem byłem się przejechać i patrzę na liczniki wskazówki a one nie drgają ... co robić?piotrpiter pisze:wtyczki z licznika
[ Dodano: 2011-08-21, 11:57 ]
1. światła przeciwmgielne -15A
7. światła pozycyjne -lewe -5A
12. wskaźniki, oświetlenie przełączników, światło cofania, ABS, kolektor ssący układ ogrzewania - 15A
czyli wszystko jasne Te trzy mam wywalone.
masz powalone z elektryka tyle powiem .kontrolka oleje ma całkowicie osobno zasilanie spoza licznika w licznik jest tylko wkrecona zarówka a przewody gdzies tam ida pod maske do czujnika wiec jest problem ogólnie z masą gdzies cos zasniedziało i czekało tylko na przeciazenie by wywalic sie w najsłabszym punkcie.
inna kwestia stacyjka .....dokładnie kostka wpinana w stacyjke.
moze to jej wina ?a nawiewy chodza?
[ Dodano: 2011-08-22, 18:44 ]
no i ?
inna kwestia stacyjka .....dokładnie kostka wpinana w stacyjke.
moze to jej wina ?a nawiewy chodza?
[ Dodano: 2011-08-22, 18:44 ]
no i ?
z tego co zaobserwowałem u siebie w chwili przekrecenia zapłonu ale nie start wskazówki lekko robia cyk ...impuls jakis elektryczny troszke sie dzwigaja odrobinke a co do predkosci to u mnie rusza dopiero wskazówka od około 20 km/h .moje na trasie mniej niz 8 nie weżnie oleju od kwietnia nawet grama nie wlałem ile km zrobiłem hymmm niewiem srednio 300 tygodniowo czasami mniej
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z