[1.9 tdi 1Z] problem z rozrusznikiem
[1.9 tdi 1Z] problem z rozrusznikiem
Witam wszystkich mam mały problem z rozrusznikiem , kiedy przekręcam kluczyk na zapłon następnie odpalam auto oczywiście zapala na dotyk i kiedy kluczykiem wracam na pozycje zapłonu kilka razy słychać ,,żegot'' w rozruszniku ,czy ktoś wie co to może być ? czemu tak sie dzieje ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
No wie sprzęgiełko się kończy ,czyli popularnie zwany bendiks ,wyciągnąć dać do naprawy ,naprawić samemu ,kupić używkę od młodszego i teoretycznie mniej latanego auta np.A4 <ok>arti004 pisze:mam mały problem z rozrusznikiem , kiedy przekręcam kluczyk na zapłon następnie odpalam auto oczywiście zapala na dotyk i kiedy kluczykiem wracam na pozycje zapłonu kilka razy słychać ,,żegot'' w rozruszniku ,czy ktoś wie co to może być ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Re: [1.9 tdi 1Z] problem z rozrusznikiem
bo pewnie masz dobry kąt wtrysku :mrgreen: raczej napewno musisz go wyjąć i sprawdzić bendix jak mówi MUNIOR, kiedy przekręcam kluczyk na zapłon następnie odpalam auto oczywiście zapala na dotyk
Naprawa rozumiem polegać ma na wymianie bendiksa ? I jeszcze jedno co do A4 to musi być od diesla czy może być benzyna?MUNIOR pisze:No wie sprzęgiełko się kończy ,czyli popularnie zwany bendiks ,wyciągnąć dać do naprawy ,naprawić samemu ,kupić używkę od młodszego i teoretycznie mniej latanego auta np.A4 <ok>arti004 pisze:mam mały problem z rozrusznikiem , kiedy przekręcam kluczyk na zapłon następnie odpalam auto oczywiście zapala na dotyk i kiedy kluczykiem wracam na pozycje zapłonu kilka razy słychać ,,żegot'' w rozruszniku ,czy ktoś wie co to może być ?