[A80 B4 1.9TDI] - 'pierdzący' przekaźnik?
[A80 B4 1.9TDI] - 'pierdzący' przekaźnik?
Po włączeniu zapłonu spod kierownicy dochodzi dziwny dźwięk. Takie trzeszczenie. Odkręciłem obudowę i znalazłem źródło. Jest to jakiś przekaźnik? Od czego? Cała obudowa aż chodzi od tego pierdzenia. W środku jest jakaś cewka chyba. Nie mam dobrych zdjęć bo kolega pojechał na wakacje i dałem mu aparat. Ale jak byście nie doszli co to postaram się o aparat i lepsze zdjęcia. Jest to koloru niebieskiego, pisze "made in Germany" i 12V. Interesuje mnie czy wystarczy tylko kupić nowy przekaźnik (o ile to jest przekaźnik) i od czego on jest.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
prawdopodobnie jest to przekaźnik od świateł, ktoś zamontował chyba instalację na światła przez przekaźnik, z tym, że nie jest to takie pewne, bo ten przekaźnik jest nieoryginalny, w Audi takich nie było, a w dodatku instalacja jest rezana... trudno powiedzieć.
Wyjmij go, i sprawdź czy światła działają.
A jak już masz wyjęty, to weź go w łapy i idź do sklepu niech dobiorą taki sam.
Wyjmij go, i sprawdź czy światła działają.
A jak już masz wyjęty, to weź go w łapy i idź do sklepu niech dobiorą taki sam.
tu masz temat z naszego forum o tym przekazniku https://audi80.pl/all-brzeczyk-wlacz ... t21319.htm
Nie mogłem znaleźć innego słowa więc się nie nabijajcie. Przynajmniej każdy od razu wie jaki to dźwięklasombra pisze:powienien podejsc, jak zamontujesz to napisz czy ''pierdzenie ustalo''
[ Dodano: 2011-08-23, 12:42 ]
No i niestety.... Zamontowałem przekaźnik nowy, podłączyłem masę do aku. i... zdziwienie. Bez zapłonu zaczął mi mrygać prawy kierunek. W przekaźniku słuchać "pyk pyk" charakterystyczne dla kierunkowskazu ale nawet go nie włączałem nie mówiąc o wyłączonym zapłonie. Zmieniłem z powrotem na stary przekaźnik i tam dalej to samo. Nie wiem co mam z tym zrobić