[B4 2.0 abt] Gaśnie przy zmianie na gaz
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 abt] Gaśnie przy zmianie na gaz
Witam,
Mój problej jest taki że jak autko postoi jakieś 4-5 godzin i jak odpalam to przy przejściu na gaz gaśnie. Za drugim odpaleniem jest juz ok. Później już jest dobrze.
Co to może być za przyczyna. Byłem u gazownika na kompie ( znajomy gazownik) i wszystko pokazuje że jest ok.
Pomożecie rozwiązać ten problem.
Mój problej jest taki że jak autko postoi jakieś 4-5 godzin i jak odpalam to przy przejściu na gaz gaśnie. Za drugim odpaleniem jest juz ok. Później już jest dobrze.
Co to może być za przyczyna. Byłem u gazownika na kompie ( znajomy gazownik) i wszystko pokazuje że jest ok.
Pomożecie rozwiązać ten problem.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Ile km. masz nakrecone na tej instalacji bo jezeli 60=80 tys.km/. to przyczyna moze byc lekko zdezelowana membrana parownika takie sa obiawy
a gdy teperatura otoczenia spadnie do +16*C..... na rozgrzanym silniku (wyrzucajac na luz ) potrafi zgasnac membrana do wymiany
Mam usiebie to samo od kilku tygodni (ale nie zawsze ,cieplej na zew.)spadek tem. otocz.
dodam ze na tej membr. mam nakrecone juz 110tys.km. REKORD
wczesniejsza wytrzmala 88tys.km.
a gdy teperatura otoczenia spadnie do +16*C..... na rozgrzanym silniku (wyrzucajac na luz ) potrafi zgasnac membrana do wymiany
Mam usiebie to samo od kilku tygodni (ale nie zawsze ,cieplej na zew.)spadek tem. otocz.
dodam ze na tej membr. mam nakrecone juz 110tys.km. REKORD
wczesniejsza wytrzmala 88tys.km.