Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.0 16V 6A] Moje Audi 80 :)

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
ponczo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ponczo » 11 wrz 2007, 23:14

pawelbicz pisze:Odpowiedz mi na jedno pytanie ponczo...

...dlaczego jesteś tak uprzedzony do podtlenku LPG :?: :?: :?:
Nie jestem zwolennikiem gazu - jeśli auto fabrycznie jest na PB to niech tak zostanie. Znam też kilka historii samochodów z gazem i szczerze wole jeździć na PB niż mieć problemy. (Wiem że niektórzy jeżdżą i nie mają problemów, jeden jest zadowolony a drugi nie) ;-)

Hołard chyba mnie przekonałeś :mrgreen: Mam nadzieje że nie będzie większego problemu ze znalezieniem 80 w dobrym stanie :-> Przy okazji - jak sprawdzić stan napędu quattro podczas kupna :?: Są jakieś standardowe procedury :?: Nie chciałbym się wpakować w dodatkowe koszty :roll:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zserty
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: zserty » 12 wrz 2007, 14:57

Sprawdź zawieszenie, podporę dyfra. Przy Q i dużej mocy auto pewnie nie raz dostało strzała ze sprzęgła i dlatego podpora może być wywalona. Objawia się to stukaniem przy dodawaniu i zdejmowaniu nogi z gazu. Warto też wejść pod auto i poruszać wałem, czy nie ma za dużego luzu no i oczywiście wszelakie wycieki ze skrzyni, torsena i dyfra.
To w takim małym skrócie.

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 12 wrz 2007, 16:14

ja miałem stukanie na wale u siebie w b3 quattro objawiało się to tak ze puszczając sprzęgło były styknięcia noi jak jechałem na luzie to było słychać jakby metaliczyć dzwięk obracania się "czegoś" to były przeguby na wale .. koszt używanych ok 500-700pln za oba i znów wszystko git :mrgreen:

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl