za kratka jest nawet otwor na czujnik tam
Czy mówisz o tych otworach?
[ Dodano: 2011-08-18, 21:39 ]
Czy bez świateł też miga?gibaj pisze: po wymianie żarówki było z 2tygodnie spokoju a dziś cały czas mruga i ciągle nie mam już sił do niego pomocy
Ja mam w tym otworze po lewej stronie na zdjęciu, bo do tego na wprost nie chciał mi się czujnik zmieścić...Jarewa pisze:Czy mówisz o tych otworach?za kratka jest nawet otwor na czujnik tam
[url=http://images47.fotosik.pl/1046/9942d77818cf5063m.jpg]Obrazek[/URL]
więc tak pany :mrgreen: 2godz.dłubania i d... wszystko zrobiłem jak mówiliście delikatnie itd. no i chwilkę było dobrze ale zaraz wróciło mruganie :evil: także nie pozostanie pewnie mi nic innego jak kupić drugi :cry:Jarewa pisze:Rozbierz i dobrze przeczyść miejsca gumek do ekranu najlepiej izopropanolem lub podobnym (albo suchą szmatką) i dodatkowo szarym papierem z gazety przeczyść (wypoleruj) łącza na płytce po obu stronach.. To nie wina żarówki to wina nie kontaktu wyświetlacza (ekranu z płytką). I przy wkładaniu żebyś nie pomylił strony gumek pod światło zobaczysz odbicia pasków im głębsze to będzie strona płytki a mniejsze ekranu.
I pamiętaj żeby była to dobra szmatka co nie zostawia nic i mocno ekranu nie czyść bo delikatne ścieżki.