[80 B4 ABT]Pęknieta linka gazu -Pytanie.
[80 B4 ABT]Pęknieta linka gazu -Pytanie.
Siema pekła mi linka od gazu i mam pytanie czy duzo jest zabawy z wymiana linki ?I co trzeba zrobic aby ja wymienic ? moze ktos wymienial i wie juz co i jak trzeba zrobic ?
- karolas123
- Forum Audi 80
Kupić nową linke, otworzyć maskę, zdjąć obudowe filtra powietrza, zdjąć zabezpieczenie sprezynowe pancerza linki, wypiać linke z napędu przepustnicy, nastepnie wejść do środka auta wedle uznania odkręcic połkę pod kierownica lub nie, wypiąć linke z pedału akceleracji, odbezpieczyć pancerz, udać sie ponownie do kabiny i usunać linke ze sciany grodziowej. Zeby złożyć trzeba zrobić wszystko w odwrotnej kolejności i gotowe. <ok>
no ja poleglem przy pedale i ta magiczna kulka ale jak sie okazało trzeba ja zdjac .Generalnie poszło gładko , zakładanie poszło jeszcze lepiej Jakby ktos mial podobny problem zalezy od sklepu ale nowa oryginal ( nie ma zamiennikow chyba) od 100 do 150zł.Ja dalem do dorobienia koszt 40zł.Wyglada jak ori Dobrze zaklepane i co najwazniejsze działa. Jedyna różnica ze stara fabryczna linka była w teflonie , a tu mamy goła linke.