Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w b4 avant

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
w.a.n.t.e.d
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: w.a.n.t.e.d » 15 lip 2010, 11:43

mezik0 pisze:właśnie zamiast suba i pchania kasy w półkę zrób panele ktoś powie że cały czas wszystkim mówimy aby robili panele ale to naprawdę jedyne mądre rozwiązanie
Paneliki z przodu + sub w bagażniku. Bo skąd weźmiesz dobry bass ? :lol:

bobx
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bobx » 15 lip 2010, 13:18

Może trochę źle wyjaśniłem :lol:
Na podszybiu mam http://www.skapiec.pl/site/cat/40/comp/89645 i robią za tweeterki :lol:
Dołożyć chcę 16 w drzwi tylne, w półkę z tyłu nie wepcham, bo ma avanta i ciężko je będzie w roletę :mrgreen:
Bas naturalnie z bagażnika.
Chodzi mi o uzupełnienie tweeterków z podszybia , żeby to wszystko jakoś grało
Myślę właśnie nad helixami ewentualnie Hertz DSK 165
Tylko zastanawiam się, czy nie przekombinuje z odseparowanymi dając mniej więcej tutaj tweetery http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/549 ... 7e3a3.html , bo gdzie indziej ??
Skoro i tak bas ma być z bagażnika to może jednak dwudrożne ??
Głównie dlatego napisałem żeby dowiedzieć się, czy jest sens kupować odseparowane
Tuba na pewno potem będzie taka ;0
Żartuje <rotfl>

Awatar użytkownika
BeeAndHunny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BeeAndHunny » 15 lip 2010, 22:50

hmm, te DCX 100 nie moga "robic" za tweetery bo nie maja z nimi nic wspólnego...
Co chcesz uzupełniac tymi 16-tkami w drzwiach, bo zadnej sceny w ten sposób nie osiagniesz, myslę że muzyke chciałbys pod siebie przede wszystkim a nie dla pasazerów z tyłu wiec zajmij sie scena z przodu...Słuchajac muzyki na koncercie bądz nawet w mieszkaniu stoisz zapewne przed sceną a nie tyłem do niej, co chciałbyś wiec uzyskać z dcx'ów w tapicerce i odseparowanego systemu w tylnych drzwiach, jezeli głosniki które jakos zagraja chcesz pakowac własnie na tył...
Co do zdj, które zamiesciłes takie umiejscowienie tweeterów nie ma najmniejszego sensu.
Jezeli chcesz cos, co sensownie zagra, to proponuje odpuscić sobie wzmaka i suba i doinwestować drzwi pod Helixy bądź inny zestaw...

ManiekMazowsze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audio w Avancie

Post autor: ManiekMazowsze » 27 sie 2011, 20:48

Witam

Mam zamiar zrobić jakieś dobre audio w avancie, ale zależy mi na tym, aby korzystać tylko z oryginalnych miejsc na głośniki, a nie rzezać jakichś cudów w boczkach, czyli 2 głośniki w podszybiu, 2 głosniki oraz 2 gwizdki w tylnych drzwiach, i w bagażniku jakichś sub np z a4 bose(oczywiście zamontowany tak żeby był niewidoczny) do tego jakieś radyjko tylko schowane w schowku, a w miejsce radia na konsoli jakieś audi gamma lub coś w podobie na kasety, i do tego moje pytanie czy jest możliwość aby jedno i drugie radio działało, oraz jakie głośniki polecacie?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 27 sie 2011, 20:55

Dziwi mnie trochę ten projekt no ale twoje małpy i twój cyrk jaki jest budżet jakiej muzyki słuchasz i czego dokładnie wymagasz od systemu

ManiekMazowsze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ManiekMazowsze » 27 sie 2011, 21:10

od systemu wymagam czystego dźwięku i w miarę głębokiego basu, budżet to zależy, ale myśle koło 1000-1500zł? a muzyka to róznie głównie hh, ale słucham też metalu czy rocka

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 27 sie 2011, 21:14

no to ci powiem żę takiego głębokiego basu z ori skrzyni nie wyciągniesz bo ten sub bosse nic więcej niż duża kupa a jeśli chodzi o radio oczywiście alpine seria CDA głośniki jeśli mają grać dobrze i czysto zalecał bym podpięcie tyłu odseparowanego jak i przedniej półki (choć będzie brakować przodu odseparowanego) pod wmzaka wtedy by można dać 2 wzmak na skrzynie albo inaczej dać jakaś 4kanałówke podpiąć suba i tył odseparowany a przód pod samo radio o a i napisz czy ci będzie przeszkadzać jeśli klamoty będą używane ?

Kleszcz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kleszcz » 27 sie 2011, 22:15

Co do działania dwóch jednostek, to można by zamontować przełącznik, którym wybierałbyś na które radio ma być dostarczany prąd, tak żeby przez pomyłkę nie włączyć dwóch na raz.

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 27 sie 2011, 22:45

co nie zmienia faktu że jest to dziwny pomysł bynajmniej dla mnie

Kleszcz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kleszcz » 28 sie 2011, 09:14

Ja też chyba nie słyszałem o takim rozwiązaniu. Jeżeli wygląd deski ma pozostać oryginalny, to można pod radio podpiąć zmieniarkę i procesor dźwięku.

ManiekMazowsze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ManiekMazowsze » 28 sie 2011, 09:36

zależy mi na oryginalnym wyglądzie, a na car audio się nie znam, więc pytam jak to to można zrobić:)

Kleszcz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kleszcz » 28 sie 2011, 09:51

Nie wiem jakie ustawienia ma te radio, może mezik0 wypowie się w tym temacie. Jeżeli jest możliwość jakiejś regulacji poszczególnych tonów, to tak jak mówiłem zmieniarka w schowku i nic więcej nie trzeba. Ewentualnie widziałem ostatnio ładne transmitery podłączane bezpośrednio pod antenę.

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 28 sie 2011, 10:44

Ori gamma jakie ma ustawienia ?? regulacja basu i vokalu i to by było na tyle ;DDD a i jeszcze podziałke na głośniki lewo prawo chyba ogólnie to radio ma juz swój wiek i jeśli chcesz wydać takie pieniądze na nagłośnienie a wstawić coś co nie będzie dobrze tego kontrolować (albo i wcale) moim zdaniem mija się z celem
No tak ale kolega jeszcze napisał o miłym basie i jakości a pod takie radio ciężko by było wpiąć się ze wzmakiem i sterować jeszcze osobno kanał suba i osobno głośniki z tyłu powiedzmy sobie szczerze to jest po prostu zwykłe normalne radio do słuchania muzyki na ori głośnikach

[ Dodano: 2011-08-28, 10:49 ]
jak już tak ma być ori to już lepiej
http://allegro.pl/audi-chorus-2-22-cm-a ... 00601.html
http://allegro.pl/audi-delta-cc-promocj ... 67584.html
http://allegro.pl/radio-audi-concert-01 ... 61285.html
coś nowszego tylko ze trzeba zmierzyć kieszeń które pasują i wtedy można to doposażyć w zmieniarkę itp a gamme bym odpuścił

Kleszcz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kleszcz » 28 sie 2011, 10:56

Czyli z tego wniosek, że zostawiając oryginalne radio można coś osiągnąć, ale wymaga to sporego kombinowania i wchodzenia w niepotrzebne koszty. Moim zdaniem dobre radio z czerwonym podświetleniem nie będzie rzucało się mocno w oczy. Tak będzie najprościej i wyjdzie z tego najlepszy efekt.

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 28 sie 2011, 11:07

o tuż to ;) bo wtedy sobie szybko i prosto wszystko spinasz a tutaj trzeba będzie poszukać schematu dokupić kostki do tyłu radia zobaczyc które piny są do wzmaka i a które do zmieniarki odpowiednio popodłanczać albo kupić już gotową kostkę widziałem chyba za 70zł zbędne koszta po prostu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl