znalazłem na allegro ostatnio taką aukcję http://allegro.pl/naprawa-nastawnik-pot ... 30894.html
a ponieważ mam uszkodzony potencjometr nastawnika to zadzwoniłem to tego pana i zapytałem czy jest możliwość kupienia samej płytki pan powiedział że może sprzedać taką płytkę za 100zł
i tu nasuwa mi się pytanie czy warto kupić ta płytkę czy zmiana tej płytki mi pomoże:)
Z góry dziękuję za pomoc:)
darek1231
[B4 1Z] regeneracja nastawnika
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nikt ci na to nie odpowie twierdząco ,ponieważ nikt tego nie robił sam ,bo rozebranie i ponowne złozenie oraz zkalibrowanie nastawnika potencjometrycznego ,nie jest mozliwe bez specjalistycznych urządzeń ....Niestety z tym badziewiem nie jest tak prosto jak z indukcyjnymdarek1231 pisze:mam uszkodzony potencjometr nastawnika to zadzwoniłem to tego pana i zapytałem czy jest możliwość kupienia samej płytki pan powiedział że może sprzedać taką płytkę za 100zł
i tu nasuwa mi się pytanie czy warto kupić ta płytkę czy zmiana tej płytki mi pomoże:)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Mniej wiecej ,to można sobie ustawić lusterka a nie RSW w nastawniku...Gdyby to było takie proste ,to by sobie każdy sam wymienił płytke ,ustawił mniej więcej i wszyscy by jeżdzili zadowoleni :mrgreen: Akurat ustawienie RSW jest proste ,ale w następcy potencjometrycznego wynalazku ,czyli w nastawniku indukcyjnym,który jest zasadniczo niezniszczalny ...darek1231 pisze:a to nie wystarczy że po założeniu nowej płytki ustawię szczotki mniej więcej w tym samym miejscu??