Witam!
Mam taki problem przełącznik świateł drogowych nie działa w senesie gdy przełączam z świateł mijania na drogowe oświetlenie przednie gaśnie wogle do świateł postojowych dodam że sygnał świetlny światłami długimi działają bez zarzutów. I tu moje pytanie czy jest jakiś przekaźnik lub bezpiecznik na taka okazję
Drugi problem też dotyczy świateł tym razem przeciw mgielnych z przodu i z tyłu, otóż nie działają po zmianie przełącznika na działający nadal nie świecą i tu moje pytanie czy jest gdzieś bezpiecznik lub przekaźnik do tych światełek
PS. Wszystkie żarówki sprawne i sprawdzone.
[ALL] Światła drogowe oraz przeciwmgielne
[ALL] Światła drogowe oraz przeciwmgielne
Ostatnio zmieniony 28 sie 2011, 23:47 przez winx, łącznie zmieniany 1 raz.
popraw TYTUŁ !!!!!!!!!!!!!!!!co do zmiany drogowe na mijania i na opak 99% uwalony przełacznik zespolony przy kierownicy .,proponuje wymontowac kiere odkrecic w sumie 2wkrety odspody i jeden schowany po ukosie , potem wyjac all luknac czy nie upalił sie kabel zasilajacy ten czerwony zarazz góry o ile pamietam ,potem diagnoza poszukaj gdzies na forum opis kostki co z czym zewrzec by swiatła ozyły jesli po zwarciu 2 kabelków swiatła drogowe zaswieca to szukaj nowego wichajstra ,wystarczy kupic połówke odpowiadajaca za swiatła czesci od awaryjnych i wycieraków nie ruszaj.obie czesci przełacznika połaczone sa z tył blacha ,odkrec wymien poskrecaj .przy demolce kiery jak wykrecisz nakretke zrób znaki by potem wszystko idealnie pasowało [znaki ...kreska na kierce i kreska na osce musza sie pokrywac .kiera powinna zejsc lekko ,wystarczy szarpnac .nie urwij precika od klaksonu przy zdejmowaniu zaslepki .kiera jest na nasadke24 , potem dokrecaj z wyczuciem bardzo...]CO DO PRZECIWMGIELNYCH KURDE NIEWIEM JA ZMIENIŁEM przełacznik i jest oki.w sumie mam osobno tył i przód z tego co pamietam to jak dałem przycisk od tylnich jako przód to swieciły wszystkie a jak przedni pod kosc tylnich to nie było nic .zostaje kabelkologia -opis kabli lub ropzbierzprzełacznik i zobacz który pin z którym na krótko zmostkowac by zamknac obwód i powinno zaswiecic sprawdz tezstyki zarówek.... zasniedziałe tez pradu nie puszcza
Re: [ALL] Światła drogowe oraz przeciwmgielne nie działają
winx pisze:Witam!
Mam taki problem przełącznik świateł drogowych nie działa w senesie gdy przełączam z świateł mijania na drogowe oświetlenie przednie gaśnie wogle do świateł postojowych dodam że sygnał świetlny światłami długimi działają bez zarzutów. I tu moje pytanie czy jest jakiś przekaźnik lub bezpiecznik na taka okazję
Drugi problem też dotyczy świateł tym razem przeciw mgielnych z przodu i z tyłu, otóż nie działają po zmianie przełącznika na działający nadal nie świecą i tu moje pytanie czy jest gdzieś bezpiecznik lub przekaźnik do tych światełek
PS. Wszystkie żarówki sprawne i sprawdzone.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
winx88, w pierwszej sprawie manetka ci siadla, do swiatel niema zadnych przekaznikow, jedynie bezpieczniki ale to prawie niemozliwe zeby oba siadly, chyba ze masz wieksze niz standardowe zarowki
w drugiej sprawie, "zasilanie" swiatel przeciw mgielnych jest brane po swiatlach krotkich/dlugich, jesli sa oba przednie i tylne mgielne to jest przekaznik w skrzynce bezpieczniko/przekaznikow, jesli tylko tylne to jest zworka wtym miejscu zamiast przekaznika
i wtym przypadku jest prawdopodobnie winny pajak
w drugiej sprawie, "zasilanie" swiatel przeciw mgielnych jest brane po swiatlach krotkich/dlugich, jesli sa oba przednie i tylne mgielne to jest przekaznik w skrzynce bezpieczniko/przekaznikow, jesli tylko tylne to jest zworka wtym miejscu zamiast przekaznika
i wtym przypadku jest prawdopodobnie winny pajak