[b3 1.8 JN] dziwna praca pompy paliwa
[b3 1.8 JN] dziwna praca pompy paliwa
Witam wszystkich. Mam takie pytanko czy pompa paliwa moze sie zacinać?? jest to zewnętrzna pompa w silniku na wielo punkcie. Podłączałem ją na krótko do akumulatora i raz bzyczy cichutko i jak łapie za przewod koło pompy idący w strone silnika to czuc ze paliwo plynnie przepływa i po odłączeniu i ponownym podłaczeniu pompa duzo glosnie "ryczy" i jak łapie za przewod to czuc jakby strzelala paliwem az sie cala pompa trzęsie. wyciągałem równiez wtryski powkladałem je do 4 równych naczynek i jak pompa chodziła cicho to wszystkie wtryski lały równo w kształcie stożków, a czasem podczas podnoszenia klapy spiętrzającej w przepływce po uniesieniu o około 2-3 cm zaczynala buczeć i przestawało lać paliwo ze wtrysków. Często zaczynala buczeć po przekreceniu zapłonu ale nie zawsze. Czy to wina pompy?? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
- percevalle
- Audi 80 Klub
ja kupilem w zaprzyjaznionym sklepie za 150 zl top ran, szalu niema ale troszke polata bo bosch byl za 380zl, z alle... nie bralem bo jak poczytalem komentarze sprzedajacych to jakos ciekawie dlamnie to nie wygladalo i wolalem nie ryzykowac chinskich oryginalow.
[ Dodano: 2011-09-10, 17:35 ]
Mam jeszcze jedno pytanko, czy po przekreceniu zaplonu pompa paliwa wyrównuje ciśnienie?? bo u mnie jest cisza jak makiem zasiał, wstawiłem juz inny przekażnik ale dalej cisza. jak jest u was??
[ Dodano: 2011-09-10, 17:35 ]
Mam jeszcze jedno pytanko, czy po przekreceniu zaplonu pompa paliwa wyrównuje ciśnienie?? bo u mnie jest cisza jak makiem zasiał, wstawiłem juz inny przekażnik ale dalej cisza. jak jest u was??
-
- Forum Audi 80