[b4 1z]regeneracja pompy wtryskowej
[b4 1z]regeneracja pompy wtryskowej
witam wszystkich mam pytanko chcial bym sie dowiedziec o jakiegos fachowca do regeneracji pompy wtryskowej poniewazr mi z pod niej leje pasowalo by mi w mielcu lub gdzies w okolicach z gory dziekuje
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
W przypadku pompy wtryskowej, nie ma czegoś takiego jak "regeneracja zużytych części "...Uszczelki wymienia się na nowe a zużyte lub uszkodzone części mechaniczne ,wymienia się na sprawne używane lub nowe ,co do tej drugiej opcji to jest to raczej mało prawdopodobne z racji kosztów ...które choćby w przypadku nowej fali idą w setki złotych ,że o nowej głowiczce nawet nie wspomnę 8-)maqubis pisze:Zapłaciłem tam ostatnio 500zł wraz z regeneracją zużytych już części.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
Nie bzdury ,tylko realia ...wskaż mi kogoś komu regenerowali części w pompie metodą nawęglania jak znajdziesz to stawiam zgrzewkę :mrgreen: A to co teoretycznie można by zrobić ,ale się nie robi z racji kosmicznych kosztów ,mało kogo interesuje ...praktycznie 100% regeneracji to wymiana uszczelek i ewentualna zużytych podzespołówtrepek pisze:Bzdury piszesz szanowny kolego Części można poddać nawęglaniu i doprowadzić do nominalnych wymiarów. Jedynie ilość zakładów w kraju oraz koszt usługi odstrasza.
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
@Munior
Zgrzewkę powiadasz :mrgreen: Na forum vwgolfa widziałem, jak ktoś to zrobił i ceny podał, chyba za zgrzewkę zacznę szukać :mrgreen:
Zgrzewkę powiadasz :mrgreen: Na forum vwgolfa widziałem, jak ktoś to zrobił i ceny podał, chyba za zgrzewkę zacznę szukać :mrgreen:
Wiesz jak z tymi sprawnościami jest. Generalnie gwarancja na odpalenie i tyle. A na zimna pompa to praktycznie każda odpali.speckom pisze: lub sprawny dól pompy
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Nie trzeba nastawników podmieniać, wystarczy przeciąć przewód i połączyć w odpowiedniej kolejności kabelki. Pompę uszczelnij jak masz ją na wierzchu.brabus124 pisze:Planuję wstawić tą pompę od AFN ale nastawnik trzeba będzie przełożyć ze względu na wtyczkę. Co radzicie ? uszczelnić od razu całą pompę ?